Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde vegetarische soep

Waarschuwing

 1. Groentesoep kan een stevige en caloriearme manier zijn om uw honger te stillen en tegelijkertijd uw lichaam te vullen met nuttige vitamines en mineralen. Het combineren van verschillende kleuren en variëteiten groente zal de voeding van uw soep verhogen en nieuwe smaken opleveren. Het eten van een dieet rijk aan groenten kan het risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en bepaalde soorten kanker verminderen. Door een zelfgemaakte groentesoep te bereiden, kun je veel van deze voedzame voedingsmiddelen consumeren.

Eenvoudige groentesoep

 1. Dit recept kan snel worden bereid en geserveerd met volkorenbrood voor een bevredigende en voedzame maaltijd. Combineer gehakte rode aardappelen, wortelen, selderij, uien en knoflook in een soeppan. Dek af met groentebouillon zonder natrium en breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en kook tot de groenten zacht zijn, ongeveer 15 minuten. Voeg bevroren sperziebonen, maïs en erwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat sudderen tot het goed verwarmd is en serveer in verwarmde kommen met een beetje magere mozzarella-kaas voor een boost van calcium.

Pittige groentesoep en bonensoep

 1. Bonen voegen vezels en eiwitten toe aan soep en verbeteren de smaak en textuur. Bak gehakte uien, jalapeno peper en knoflook in olijfolie, tot ze zacht zijn. Voeg natriumvrije groentebouillon, gehakte rode paprika en twee blikken zoutvrije pintobonen toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager en laat ongeveer 10 minuten sudderen, of tot het helemaal heet is. Schep in verwarmde kommen en serveer met gehakte sla, tomaat en avocado als toppings.

Groentesoep en bruine rijstsoep

 1. Het toevoegen van gestoomde bruine rijst aan een pot groentesoep zal hartelijkheid toevoegen, evenals een gezonde hoeveelheid vezels. Bak uien en knoflook ongeveer vijf minuten in olijfolie. Voeg gesneden wortelen, selderij en aardappelen toe en kook nog vijf minuten. Roer de in plakjes gesneden champignons en kook ongeveer drie minuten. Voeg natriumarme groentebouillon, zeezout en grove zwarte peper toe. Laat de soep sudderen tot de groenten zacht zijn. Roer gekookte bruine rijst en verhit. Bestrooi met verse peterselie net voor het opdienen.

Knapperige groentesoep

 1. Door groenten licht te koken, behouden ze hun knapperigheid en geven ze smaak aan een groentesoep. Bak gehakte broccoli, kool, asperges, sperziebonen en courgette in olijfolie gedurende drie tot vijf minuten, of tot je net begint te koken. Voeg groentebouillon zonder natrium toe en breng aan de kook. Haal van het vuur en giet onmiddellijk in verwarmde kommen. Top met verse Parmezaanse kaas en serveer met volkoren lookbrood.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407