Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde vervangers voor koffiecreamers

Stap 6

 1. Koffiecreamers staan ​​bekend als vet en zoet. Veel van deze producten zijn gemaakt van melk, maar bevatten toegevoegde suiker en smaakstoffen, terwijl andere meer verwerkt zijn en helemaal geen melk bevatten. Gelukkig zijn er enkele gezonde koffiecreamer-alternatieven beschikbaar. Koffiecreamer-vervangers kunnen worden gemaakt van lactosevrije producten, plantaardige producten en zelfs koolhydraatarme voedingsmiddelen.

Wat is koffiecreamer?

 1. Koffiecreamers zijn bewerkte producten die op melk en room lijken. Sommige zijn gemaakt met melk of zijn melk en room samen gemengd, terwijl anderen niet-zuivelcrèmes zijn. Veel koffiecreamers zijn tussenpersonen: ze bevatten een component van melk, zoals caseïne, maar anders zitten er geen producten op basis van melk in.

 2. Neem bijvoorbeeld Coffee Mate. Deze populaire koffiecreamer is hoofdzakelijk gemaakt van water, maar bevat ook ingrediënten zoals vaste maïssiroop, plantaardige olie, caseïne op basis van melk en smaakstoffen. Een portie ter grootte van een eetlepel (15 milliliter) bevat 20 calorieën, 1 gram vet en 2 gram koolhydraten. Beide koolhydraten zijn afkomstig van toegevoegde suikers.

 3. Aangezien de voedingswaarden voor koffiecreamers vaak vergelijkbaar zijn met producten als Coffee Mate, kunnen de meeste koffiecreamers niet als bijzonder gezond worden beschouwd. Naast deze macronutriënten bevatten koffiecreamers vaak weinig vitamines en mineralen, zelfs wanneer ze zijn gemaakt van producten op basis van melk of andere natuurlijke ingrediënten. De vitamines en mineralen die ze hebben, worden vaak in zeer kleine hoeveelheden gevonden (tussen 1 en 4 procent).

 4. Koffiecreamers worden gedefinieerd door hun macronutriëntengehalte, met name hun vetgehalte. Dit betekent dat elk vetrijk voedsel technisch kan fungeren als een koffiecreamer. Producten op basis van melk zoals volle melk en producten op basis van planten zoals kokosmelk of havercrème kunnen worden gebruikt als gezonde alternatieven voor koffiecreamer. Zelfs eieren kunnen worden gebruikt als koffiecreameralternatieven.

Kenmerken van gezonde koffiecreamers

 1. Gezonde koffiecreamer-alternatieven worden meestal gemaakt van natuurlijke ingrediënten, ongeacht of het vegetarische of veganistische producten zijn. De gezondste producten zijn die zonder toegevoegde suikers, zoals glucosestroop. Veel voedingsmiddelen bevatten suikers, maar volgens een artikel in december 2014 in het tijdschrift Nutrition Reviews zijn toegevoegde suikers degenen die de kwaliteit van uw dieet op een negatieve manier ernstig kunnen beïnvloeden.

 2. Een onderzoek in april 2014 in JAMA Internal Medicine besprak hoe grotere hoeveelheden toegevoegde suikers gerelateerd waren aan verschillende gezondheidsproblemen, waaronder gewichtstoename en obesitas, diabetes type 2, hypertensie en hart- en vaatziekten. Een onderzoek uit april 2015 in het American Journal of Clinical Nutrition heeft deze bevindingen ondersteund, waaruit blijkt hoe producten die toegevoegde suikers bevatten, met name die welke afkomstig zijn van glucosestroop, uw risico op hart- en vaatziekten en sterfte door hart- en vaatziekten kunnen verhogen.

 3. Omdat koffiecreamers doorgaans een aanzienlijk vetgehalte bevatten, moet u ook op de hoogte zijn van de hoeveelheden verzadigde vetten en transvetten. Zowel verzadigde vetten, die meestal afkomstig zijn van dierlijke producten, als transvetten, die zowel in bewerkte voedingsmiddelen als in dierlijke producten voorkomen, worden als slecht voor je gezondheid beschouwd.

 4. Beide soorten vetten moeten in uw dieet worden beperkt. Hoewel er geen dagelijkse aanbevolen inname voor transvet is, beveelt de American Heart Association aan om uw verzadigde vetconsumptie te beperken tot 5 of 6 procent van uw dagelijkse calorieën. Voor mensen die een dieet van 2000 calorieën volgen, is dit ongeveer 120 calorieën of 13 gram verzadigd vet.

Alternatieven voor op melk gebaseerde koffiecreamer

 1. Als u op zoek bent naar een standaard koffiecreamer gemaakt van melkproducten, wilt u misschien producten zoals melk, room en half en half overwegen. Volle melk, soms ook volle melk of volle melk genoemd, is een van de vetste soorten melk die je van een dierlijke bron kunt krijgen. Dit soort melk wordt vaak als te vet beschouwd om te drinken.

 2. Hoewel u misschien niet elke dag meerdere kopjes van dit soort melk wilt drinken, kan het een perfect gezonde keuze zijn om het in beperkte hoeveelheden als een creamer te gebruiken. Volgens de USDA bevat elke eetlepel (15 gram) volle melk slechts 9 calorieën, een halve gram vet, een halve gram eiwit en 0,7 gram koolhydraten. Je kunt ook karnemelk proberen, een gefermenteerd melkproduct dat een vergelijkbaar macronutriëntengehalte heeft als melk, maar het voordeel heeft dat het gezonde probiotische bacteriën bevat.

 3. Als u vindt dat volle melk en karnemelk te licht voor u is in vergelijking met koffiecreamers, kunt u ook room op basis van melk gebruiken als alternatief. Crème is er in twee hoofdtypen: lichte room, met een vetgehalte tussen 18 en 30 procent, en zware crème met een vetgehalte dat meestal rond de 36 procent of meer is.

 4. Half en half producten worden meestal ook gemaakt van ingrediënten op basis van melk. Met uitzondering van vetvrije half en half, zijn de meeste half en half producten een combinatie van volle melk en een soort room. Half en half producten hebben meestal een variabel vetgehalte dat varieert tussen 10,5 en 18 procent. Ongeacht het product dat u kiest, houd er rekening mee dat dit allemaal dierlijke melkproducten zijn, wat betekent dat ze allemaal een bepaalde hoeveelheid verzadigd vet bevatten.

Gezonde niet-zuivelproducten voor creamer

 1. De meeste supermarkten hebben een verscheidenheid aan plantaardige melkalternatieven, die kunnen variëren van amandel tot soja of hennep. Plantaardige creamers zijn vaak verkrijgbaar bij dezelfde producenten die melkalternatieven maken. Deze producten kunnen enkele van de gezondste alternatieven voor koffieacreamer zijn die u kunt vinden.

 2. Veel plantaardige producten, zoals noten, zijn rijk aan vet en vormen uitstekende koffiecreamer-alternatieven. Andere plantaardige producten waarvan u een soort melk of room kunt maken, zijn producten op basis van granen, zoals haver, en producten op basis van peulvruchten, zoals soja. Plantaardige creamers, zoals havermelk en room, bevatten vaak een fractie van de hoeveelheid verzadigd vet in vergelijking met producten op basis van dierlijke melk.

 3. Je moet echter niet automatisch alle plantaardige creamers als gezondere producten beschouwen. Kokosmelk en room kunnen bijvoorbeeld rijk zijn aan verzadigd vet. Hoewel de negatieve gezondheidseffecten van plantaardige verzadigde vetten worden betwist, beveelt de American Heart Association aan om uw inname van voedingsmiddelen met verzadigd vet te beperken, ongeacht of deze afkomstig zijn van plantaardige of dierlijke bronnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407