Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheid van geroosterde knoflook

Rode bonen in uw dieet opnemen

 1. Knoflook, dat verwant is aan uien en prei, bevat krachtige fytochemicaliën en voedingsstoffen die helpen bij het bestrijden van ziekten. Onderzoek toont de potentiële voordelen van knoflook tegen kwalen zoals hartaandoeningen en kanker. Roosteren is een gebruikelijke bereidingswijze voor knoflook die een zoete smaak verleent aan dit anders scherpe voedsel.

Nutriënten

 1. Een teentje knoflook, met een gewicht van ongeveer 3 g, bevat ongeveer 3 procent van de dagelijkse aanbeveling voor mangaan. Mangaan is opgenomen in enzymen en fungeert ook als de primaire antioxidant in de mitochondriën van cellen. Knoflook bevat ook vitamine C, een andere antioxidant voedingsstof die ook helpt bij het opbouwen van het structurele weefsel van bloedvaten, ligamenten, pezen en botten. Het sporenelement selenium, ook gevonden in knoflook, functioneert in de activiteit van verschillende enzymen. Knoflook kan het lichaam ook beter in staat stellen ijzer en zink te gebruiken wanneer het wordt geconsumeerd met voedingsmiddelen die deze mineralen bevatten, legt een artikel uit 2010 in het "Journal of Agricultural Food Chemistry."

Fytochemicaliën

 1. Knoflook bevat zwavelverbindingen die verantwoordelijk zijn voor de kenmerkende geur en die ook gezondheidsvoordelen kunnen bieden. De zwavelverbindingen in knoflook werken als antioxidanten en bevorderen ook de vorming van een andere antioxidant genaamd glutathion, die door het lichaam wordt geproduceerd. Een andere functie van de zwavelverbindingen in knoflook is antimicrobiële activiteit. Knoflook kan bacteriën, virussen en schimmels doden, waaronder H. pylori, de bacteriën in verband met maagzweren. Naast de zwavelverbindingen bevat knoflook ook flavonoïden, waaronder quercetine, luteoline en kaempferol, die als antioxidanten fungeren.

Bereiding

 1. De zijkant van knoflook lichtjes pletten en 10 minuten laten staan ​​voordat u deze 30 tot 40 minuten op 400 graden Fahrenheit roostert, kan helpen meer nuttige zwavelverbindingen vrij te maken. Het breken van knoflook veroorzaakt een enzymatische reactie die de samengestelde allicine produceert. Omdat het koken van knoflook enkele van de gezonde zwavelhoudende verbindingen kan vernietigen, is het verpletteren van tevoren een methode om veel van de gezondheidsvoordelen te behouden.

Cardiovasculaire gezondheid

 1. Geroosterde knoflook kan hart- en vaatziekten helpen voorkomen, hoewel meer onderzoek nodig is omdat weinig studies bij mensen zijn voltooid. Volgens het Linus Pauling Institute kan knoflook de cholesterolproductie beïnvloeden door de synthese van cholesterol door de lever te remmen. Knoflook heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen en vermindert de bloedstolling.

Kankerpreventie

 1. Consumptie van geroosterde knoflook kan enige bescherming bieden tegen kanker. Afgezien van de antioxidanten in knoflook, werken de zwavelverbindingen die het bevat ook rechtstreeks op carcinogenen en toxines, waardoor het lichaam ze kan verwijderen voordat ze schade kunnen veroorzaken. Bovendien veroorzaken deze verbindingen zelfvernietiging van kankercellen, een proces dat apoptose wordt genoemd, in celkweekexperimenten en diermodellen, legt het Linus Pauling Instituut uit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407