Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidseffecten met malte melk

Algemene gezondheidsvoordelen

 1. Gemoute melk is een zoetstof gemaakt van volle melk en andere ingrediënten zoals gemoute gerst en tarwemeel. Het wordt toegevoegd aan dessertproducten zoals ijs en snoep om de smaak te verbeteren en zoet te maken. Omdat het melk bevat, is gemoute melk een goede bron van verschillende essentiële vitamines en mineralen. Ondanks deze voordelen is gemoute melk ook vrij hoog in suiker en verzadigd vet, wat de voedingswaarde ervan verlaagt.

Basismelk van melk

 1. Een kopje gewone gemoute melk bereid met volle melk bevat 233 calorieën en 9,6 gram vet, waarvan 5,4 gram verzadigd is. Verzadigde vetten zijn gevaarlijk in grote doses omdat ze uw cholesterol verhogen en uw risico op hartaandoeningen verhogen. Het beperken van uw inname van verzadigd vet tot 10 procent of minder van uw totale calorie-inname is een manier om deze gezondheidsproblemen te helpen voorkomen. Een kopje chocolademoutmelk bereid met volle melk bevat 225 calorieën en 8,7 gram vet, waarvan ongeveer 5 gram verzadigd is. Gemoute melk levert ook tussen de 9 en 10 gram eiwit in de richting van de 46 gram die vrouwen elke dag nodig hebben en de 56 gram die mannen dagelijks zouden moeten hebben.

Suikergehalte is niet zo zoet

 1. De hoeveelheid suiker in gemoute melk is het belangrijkste nadeel van de drank. Hoewel een deel van de suiker van nature voorkomende suiker is, die aanwezig is in alle zuivelproducten, is veel ervan toegevoegde suiker. Een kopje gewone gemoute melk gemaakt met volle melk bevat 25,3 gram suiker, en dezelfde hoeveelheid chocolademoute melk gemaakt met volle melk bevat 17,7 gram suiker. Het beperken van uw inname van toegevoegde suiker is een slimme manier om een ​​gezond gewicht te behouden en uw risico op hartaandoeningen te verlagen.

Het heeft zijn voordelen

 1. Een kopje gewone gemoute melk gemaakt van volle melk levert 310 milligram botopbouwend calcium, wat ongeveer een derde is van de 1.000 milligram die u elke dag nodig hebt. Een kop chocolademoutmelk gemaakt van volle melk bevat 260 milligram calcium. Gemoute of chocolademoute melk levert tussen de 35 procent en 40 procent van de 700 milligram fosfor die je elke dag nodig hebt om sterke botten te ondersteunen. Diezelfde kop gewone of chocolademoute melk levert ongeveer de helft van de 2,4 microgram vitamine B12 die je elke dag nodig hebt om een ​​gezond centraal zenuwstelsel te ondersteunen. Je krijgt ook een kleine hoeveelheid vitamine A, die essentieel is voor gezonde ogen, van gewone of chocolademoutmelk.

Moutmelk in uw dieet opnemen

 1. Behandel gemoute melk zoals je zou doen en maak er een incidentele traktatie van in plaats van een dagelijks onderdeel van je dieet. Gewone melk bevat suiker, maar het komt allemaal van nature voor, wat betekent dat het een waardevol onderdeel van uw dieet is. Gemoute melk heeft teveel toegevoegde suiker om als goed voor je te worden beschouwd, ondanks de voedingsstoffen die je uit de drank haalt. Als je echt zin hebt in gemoute melk, maak het dan met magere melk of magere melk, die het vetgehalte van de drank zal verminderen, maar niet het suikergehalte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407