Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsproblemen met inductiekookplaten

Andere overwegingen

 1. Inductiekoken is een type elektrisch koken dat magnetische spoelen gebruikt om kookgerei te verwarmen dat bovenop de inductie-eenheid zit. De spoel zelf wordt niet heet. Inductiekookplaten worden vaak gebruikt in commerciële keukens, omdat ze voedsel sneller koken dan gewone elektrische of gaskookplaten. Omdat alleen de pan en het voedsel heet worden, blijft de keuken koeler.

Hoe inductie werkt

 1. De website Circulon.com legt uit dat inductiespoelen zijn aangesloten op elektronische stroom die een magnetisch veld genereert. Het elektromagnetische veld oscilleert, waardoor de elektronen in de metalen pan snel heen en weer bewegen, waardoor de pan heet genoeg wordt om voedsel te koken. De spoelen en de glazen kookplaat die ze bedekt, worden niet heet, omdat ze geen magnetisch materiaal bevatten.

Features

 1. Voedsel kookt tot 50 procent sneller met inductie. Wanneer u de temperatuurinstelling wijzigt, past het elektromagnetische veld zich vrijwel onmiddellijk aan, waardoor u een uitstekende controle heeft over de kooktemperaturen. Mensen met een handicap en kinderen kunnen veilig werken in de buurt van de koelblijvende kookplaat, en morsen kan gemakkelijk worden opgeruimd. Inductiekookplaten zorgen voor energiebesparing, omdat de magnetische energie rechtstreeks naar de pan gaat en er weinig warmte wordt verspild.

Stralingsrisico's

 1. Inductiekookplaten produceren extreem lage frequentiestraling, vergelijkbaar met microgolfradiofrequentie. Volgens TheInductionSite.com vermindert dit soort straling tot niets op afstanden van enkele centimeters tot ongeveer een voet van de bron. Tijdens normaal gebruik bevindt u zich niet dicht genoeg bij de inductie-eenheid om straling op te nemen.

Risico's op hartimplantaten

 1. Er zijn onderzoeken gedaan om de veiligheid van inductiekoken te bepalen voor degenen die pacemakers of defibrillators hebben geïmplanteerd. Een artikel op PubMed.gov meldt dat pacemakers geen interferentie met inductiekoken veroorzaken. Een ander rapport gepubliceerd in "Europace" merkt op dat er problemen kunnen optreden met een geïmplanteerde pacemaker als deze unipolair en linkszijdig is en de persoon dicht bij de kookplaat staat waar een pan niet concentrisch over de spoel wordt geplaatst.

Cookware

 1. Kookgerei dat op een inductiekookplaat wordt gebruikt, moet ijzerhoudend zijn om het magnetische veld te laten werken. Het Federale Bureau voor Volksgezondheid beveelt aan om de juiste pangrootte te gebruiken om de spoel te bedekken, waarbij de pan wordt gecentreerd zodat de spoel volledig is afgedekt. Gebruik alleen pannen met een platte bodem die horizontaal op de kookplaat zullen liggen; pannen moeten goed contact maken met de kookplaat. Gebruik geen metalen kooklepels, want hierdoor kan er stroom door uw lichaam stromen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407