Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsrisico's van het eten van bosbessen Aardbeien

Aardbeien gebruiken

 1. De voordelen van het eten van bosbessen en aardbeien wegen mogelijk zwaarder dan de gezondheidsrisico's. Dr. Eric Rimm van Harvard Medical School adviseert mensen van alle leeftijden om meer bessen te eten voor de gezondheid van het hart. Sommige mensen kunnen allergische reacties op bessen hebben of spijsverteringsproblemen ervaren, als ze echter teveel consumeren. Kies de soorten aardbeien en bosbessen die je zorgvuldig koopt, om te voorkomen dat fruit besmet is met pesticiden.

Residentie van bestrijdingsmiddelen

 1. De Environmental Working Group, een non-profit onderzoeksorganisatie, publiceert een jaarlijkse lijst van de "smerigste" producten met de meeste pesticidenresidu, volgens tests uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw en de Food and Geneesmiddelen administratie. In 2014 stonden aardbeien op nummer 2 voor hun pesticidengehalte, terwijl bosbessen op nummer 23 stonden, waardoor ze "schoner" maar nog steeds in de top 48 staan. Het Environmental Protection Agency meldt dat pesticiden in voedsel ernstige gezondheidsrisico's kunnen inhouden, mogelijk met de geboorte defecten, zenuwbeschadiging en kanker. Ze kunnen bijzonder schadelijk zijn voor kinderen, wier organen en immuunsysteem zich nog steeds ontwikkelen. Kies bessen die gecertificeerd zijn als biologisch, wat aangeeft dat ze zijn geteeld zonder het gebruik van pesticiden.

Fruitallergie en -intolerantie

 1. Een voedselallergie is een reactie van het immuunsysteem; in zeldzame gevallen kan het levensbedreigend zijn. Als je allergisch bent voor berkenpollen, kun je last krijgen van jeuk rond de mond en ontsteking als je rauwe aardbeien en aanverwant fruit eet, zoals appels, peren en kersen, maar je kunt gekookt of verwerkt fruit verdragen. Aardbeien bevatten ook histamine, chemicaliën die jeuk, piepende ademhaling en netelroos kunnen veroorzaken. Bosbessen hebben een veiliger trackrecord, met slechts één bekend geval van bosbessenallergie geregistreerd, volgens de American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. Als u rauwe bessen eet en symptomen van allergie ervaart, zoek dan onmiddellijk medische hulp. De histamine in aardbeien kan ook tekenen van voedselintolerantie veroorzaken, wat resulteert in ongemakkelijke spijsverteringssymptomen zoals braken en diarree. Als uw symptomen niet vanzelf verdwijnen, neem dan contact op met uw arts.

Te veel vezels

 1. Rauwe bessen zitten boordevol vezels - meer dan de meeste andere soorten fruit, volgens de geregistreerde diëtist Sharon Palmer op de website van de diëtist van vandaag. Vezel helpt bij de spijsvertering en eliminatie en kan helpen uw cholesterol te verlagen. Aardbeien bevatten 3 gram per portie van 1 kopje, terwijl bosbessen 4 gram leveren van de 25 tot 38 gram vezels die dagelijks nodig zijn voor vrouwen en mannen. Maar als u te snel te veel vezels aan uw dieet toevoegt, kunt u last krijgen van gas, een opgeblazen gevoel en krampen. Ook kan teveel vezels interfereren met de absorptie van sommige mineralen, zoals ijzer en calcium. Praat met uw arts over uw vezelbehoeften en hoe u uw dagelijkse doel kunt bereiken.

De positieve kant

 1. Ondanks de enkele risico's die deze vruchten met zich meebrengen, kunnen aardbeien en bosbessen tot de gezondste voedingsmiddelen behoren die u aan uw dieet kunt toevoegen. Beide zijn rijk aan antioxidanten, anthocyanen genaamd, die ze hun levendige kleuren geven. Anthocyanen beschermen tegen ontstekingsaandoeningen zoals artritis en kunnen geheugenverlies vertragen naarmate u ouder wordt. Het zijn ook goede caloriearme voedingsmiddelen die gewicht verliezen, omdat de vezels en het water die ze bevatten je helpen je vol te voelen. Bevroren bessen zonder toegevoegde suiker zijn net zo voedzaam als vers, volgens diëtist Joy Bauer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407