Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordeel van zwarte olijven

Gebruik en opslag

 1. De olijf is een vrucht die aan bomen groeit. Wanneer het volledig is gerijpt, wordt het een zwarte kleur; echter, niet alle rijpe olijven zijn van nature zwart. Verwerkingsmethoden, zoals gisting of blootstelling aan lucht, kunnen ervoor zorgen dat deze vrucht een donkerdere kleur krijgt. Olijven variëren in kleur, oorsprong, grootte, vorm en smaak. Volgens de California Rare Fruit Growers-website kunnen olijven niet direct van de boom worden gegeten; ze vereisen speciale verwerking om hun zeer bittere smaak te verminderen. Olijven bieden verschillende gezondheidsvoordelen.

Beschrijving en samenstelling

 1. Olijven worden gekweekt aan een boom die bekend staat als Olea europaea. De naam van deze boom beschrijft zowel de samenstelling van deze vrucht als zijn oorsprong. "Olea" is Latijn voor "olie" en weerspiegelt het zeer hoge vetgehalte van olijven. Net als cashewnoten is 75 procent van het vet in olijven afkomstig van oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gezondheidsvoordelen biedt, zoals ontstekingsremmend en cholesterolverlagend. "Europaea" verwijst naar de inheemse oorsprong van olijf; de mediterrane regio van Europa.

Belangrijke bron van "E"

 1. Vitamine E is een antioxidant voedingsstof die de functie van het immuunsysteem ondersteunt en de lichaamscellen, met name die van de hersenen, de longen en rode bloedcellen, beschermt tegen schade. Volgens de resultaten van de National Health and Nutrition Examination Survey, gepubliceerd in het "Journal of Nutrition" in 2006, is vitamine E, samen met ijzer en kalium, een voedingsstof die in de voeding van de meeste Amerikanen vaak tekort schiet. Eén kopje zwarte olijven voldoet aan meer dan 20 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde of DV voor vitamine E en, volgens de National Institutes of Health, verbetert deze voedingsstof uit voedingsmiddelen met veel onverzadigde vetten, zoals oliën, noten, olijven en zaden, absorptie.

Hart-gezond vet

 1. Het meeste vet in zwarte olijven is hart-gezond enkelvoudig onverzadigd vet. In feite is 10,5 g van het totale vetgehalte van 14,4 g in één kopje, net als het vet dat voorkomt in avocado's en macadamia-noten. Olijven zijn een van de beste voedselbronnen van enkelvoudig onverzadigde vetten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, voor een optimale gezondheid, moet het vet dat je eet afkomstig zijn van voedingsmiddelen die rijk zijn aan mono- en meervoudig onverzadigde vetten, omdat deze vetten het LDL- of 'slechte' cholesterolgehalte kunnen verlagen en HDL of 'goed' kunnen verhogen. "cholesterolgehalte.

Anti-Inflammatory

 1. Hoewel zwarte olijven een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden, moeten ze worden genoten in de context van een algeheel voedingsstofrijk, vetgestuurd, vezelrijk dieet. Een deel van het verzadigde en transvet in uw dieet moet worden vervangen door, niet toegevoegd aan, voedingsmiddelen die rijk zijn aan mono- en meervoudig onverzadigde vetten. Bovendien bevatten zwarte olijven in blik en ontpit veel natrium. Zes hele, ontpitte zwarte olijven, uit blik, leveren 270 mg natrium, of ongeveer 12 procent van de aanbevolen dagelijkse limiet. Voor een hart-gezond dieet is het belangrijk om uw inname van natrium in de gaten te houden, zelfs als het uit gezond voedsel komt.

Overwegingen

 1. Hoewel zwarte olijven een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen bieden, moeten ze worden genoten in de context van een algeheel voedingsstofrijk, vetgestuurd, vezelrijk dieet. Een deel van het verzadigde en transvet in uw dieet moet worden vervangen door, niet toegevoegd aan, voedingsmiddelen die rijk zijn aan mono- en meervoudig onverzadigde vetten. Bovendien bevatten zwarte olijven in blik en ontpit veel natrium. Zes hele, ontpitte zwarte olijven, uit blik, leveren 270 mg natrium, of ongeveer 12 procent van de aanbevolen dagelijkse limiet. Voor een hart-gezond dieet is het belangrijk om uw inname van natrium in de gaten te houden, zelfs als het uit gezond voedsel komt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407