Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen en nadelen van bieten

Kan uitdroging beperken

 1. Als mensen aan bieten denken, denken ze vaak aan de rode bolvormige wortel van deze plant. De groenten zijn echter nog voedzamer dan de wortel, die ook goud of wit kan zijn, afhankelijk van het type biet dat het is. Voeg deze heerlijke wortels en groenten aan uw dieet toe voor een aantal potentiële gezondheidsvoordelen met zeer weinig nadelen.

Basisvoedingsfeiten

 1. Zowel bietwortels als bietengroenten bevatten weinig calorieën en vet. Een portie gekookte bieten van 1/2-kops bevat 37 calorieën, 1,4 gram eiwit, 0,2 gram vet en 8,5 gram koolhydraten, inclusief 1,7 gram vezels. Dezelfde hoeveelheid gekookte bietengroenten levert 19 calorieën, 1,9 gram eiwit, 0,1 gram vet en 3,9 gram koolhydraten, inclusief 2,1 gram vezels, of 8 procent van de dagelijkse waarde voor vezels.

Profiel van micronutriënten

 1. Bietenwortels zijn een goede bron van folaat, met 17 procent van de dagelijkse waarde, en mangaan, met 14 procent van de DV in elke portie van 1/2-cup. Bietengroenten bieden nog meer essentiële vitamines en mineralen, waarbij elke portie van 1/2-kops 19 procent van de DV voor kalium en mangaan, 12 procent van de DV voor magnesium, 12 procent van de DV voor riboflavine, 30 procent van de DV levert voor vitamine C is 110 procent van de DV voor vitamine A en 436 procent van de DV voor vitamine K. Foliumzuur en magnesium zijn essentieel voor het vormen van DNA, en je hebt mangaan nodig voor de verwerking van cholesterol. Kalium helpt uw ​​bloeddruk onder controle te houden, riboflavine helpt bij de werking van het zenuwstelsel en vitamine C helpt bij de collageenvorming. Vitamine A is noodzakelijk voor een goed zicht en vitamine K is belangrijk voor bloedstolling.

Diabetes potentieel

 1. De fytochemicaliën in bieten, inclusief die welke bieten van hun rode kleur voorzien, kunnen een antidiabetisch effect hebben, hoewel het onderzoek nog voorlopig is. Het consumeren van bieten kan je helpen je bloedsuiker en cholesterol te verlagen, volgens een artikel gepubliceerd in "Red Beet Biotechnology" in 2012.

Groter lopend potentieel

 1. Lopers willen misschien een gewoonte maken om bieten te consumeren. Een studie gepubliceerd in het "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" wees uit dat hardlopers die hun nitraatconsumptie verhoogden door bieten te consumeren vóór een run sneller rennen en minder inspanning voelen tijdens hun run in vergelijking met degenen die dezelfde hoeveelheid calorieën consumeerden uit cranberry relish, die werd gebruikt als een placebo.

Nitraat controverse

 1. Naast het feit dat bieten uw urine of ontlasting een rode of paarse kleur kunnen geven, is het belangrijkste nadeel van bieten het hoge nitraatgehalte. Bieten en andere nitraatrijke groenten bevatten echter remmers die de nadelige effecten van deze nitraten lijken te beperken, zoals opgemerkt in een artikel gepubliceerd in "Environmental Health Perspectives" in augustus 2006. In feite kunnen de nitraten in bieten gunstige effecten hebben op uw bloeddruk Studies gepubliceerd in zowel het "British Journal of Nutrition" als "Nutrition Journal" in 2012 hebben aangetoond dat het consumeren van bietensap de bloeddruk van gezonde volwassenen verlaagde. In het "British Journal of Nutrition" -onderzoek had brood verrijkt met rode biet, maar geen witte biet, een vergelijkbaar bloeddrukverlagend effect.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407