Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van aardappelen, uien en knoflook

Inhoud resveratrol

 1. Het trio van aardappelen, uien en knoflook is voedzaam en lekker. Als je vettige frieten en chips vermijdt, zijn aardappelen niet alleen extreem voedzaam, maar ze hebben ook een aantal ziektebestrijdende eigenschappen.

 2. Hetzelfde kan gezegd worden van zowel uien als knoflook. Ze zitten niet alleen boordevol vitamines, maar ze kunnen je ook helpen beschermen tegen een aantal ziekten en aandoeningen.

Lof voor de aardappel

 1. Aardappelen maken deel uit van de nachtschadefamilie, die ook tomaten, aubergines en paprika's omvat. Ze worden al zo'n 4.000 tot 7.000 jaar in Zuid-Amerika gekweekt.

 2. Zoals de 'World's Healthiest Foods het zegt, zijn aardappelen een' buitengewoon gezond, caloriearm, vezelrijk voedsel dat aanzienlijke bescherming biedt tegen hart- en vaatziekten en kanker. '

 3. Gebakken, gestoomd of juist gebakken - maar niet gefrituurd - wilde en commerciële aardappelen bieden 60 verschillende fytochemicaliën en vitamines in hun vlees en schil.

Andere gezondheidsvoordelen van aardappelen

 1. Naast vitaminen en mineralen zijn aardappelen, en met name aardappelschillen, een uitstekende bron van voedingsvezels, die helpen beschermen tegen hartziekten en mogelijk sommige vormen van kanker.

 2. Wetenschappers van het Institute for Food Research in Groot-Brittannië hebben ook ontdekt dat aardappelen een van de weinige planten zijn die kukoumines bevatten, die de bloeddruk helpen verlagen.

 3. Last but not least zijn aardappelen goed voor lijners. Als voedingsmiddel met complexe koolhydraten voelen aardappelen je langer vol. Aardappelen zijn ook een caloriearm voedsel. Een nieuwe aardappel bevat bijvoorbeeld slechts 26 calorieën.

Uien

 1. Uien, knoflook, bieslook en lente-uitjes, maken deel uit van de leliefamilie.

 2. De Wereldgezondheidsorganisatie ondersteunt het gebruik van uien om slechte eetlust te behandelen en verharding van de slagaders te voorkomen.

 3. Extracten van ui worden gebruikt om verkoudheid, hoest, astma en bronchitis te bestrijden. Sulfiden in uien kunnen uw bloeddruk en uw cholesterol verlagen. Uien hebben ook anti-stollingseigenschappen, een ander hart-gezond voordeel.

 4. Uien kunnen schadelijke bacteriën in de maag onderdrukken, wat kan helpen bij het voorkomen van spijsverteringsstoornissen.

Garlic

 1. Al ongeveer 5000 jaar in India gebruikt knoflook de chemische allicine wanneer de kruidnagels worden gekauwd, gesneden of geplet. Allicin, dat knoflook zijn kenmerkende geur en smaak geeft, is een waardevolle ziekte en ziektebestrijder. [! 7850 => 1140 = 5!

 2. Lang gebruikt als een antibioticum vóór de komst van penicilline, is knoflook ook een antibacteriële infectiebestrijder. Het kan ook helpen verkoudheid te voorkomen.

 3. In 1993 ontdekten wetenschappers in een studie in Engeland dat knoflook het cholesterolgehalte kon verlagen voor mensen die knoflooktabletten namen. De bloeddruk was ook verlaagd, wat helpt om beroertes en hartaandoeningen te voorkomen.

Overwegingen

 1. Het is moeilijk om mis te gaan met aardappelen, uien en knoflook als beide bronnen van goede voeding en nuttige ziekten en ziektebestrijders. En ze bevatten ook weinig calorieën.

 2. Overmatig eten van uien of knoflook kan maagklachten veroorzaken, maar dat is het enige kleine nadeel van het genieten van deze drie groenten - afgezien van de slechte adem die bij ui en knoflookconsumptie.

 3. Het is moeilijk om mis te gaan met aardappelen, uien en knoflook als beide bronnen van goede voeding en nuttige ziekten en ziektebestrijders. En ze bevatten ook weinig calorieën.

 4. Overmatig eten van uien of knoflook kan maagklachten veroorzaken, maar dat is het enige kleine nadeel van het genieten van deze drie groenten - afgezien van de slechte adem die bij ui en knoflookconsumptie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407