Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van Alugbati

Suggesties voor maaltijden

 1. Alugbati is ook bekend als basella, Malabar-spinazie, Indische spinazie of wijnstokspinazie. Het heeft donkergroene bladeren vergelijkbaar met gewone spinazie maar met groen-paarse stengels. Het groeit in een wijnstokken in plaats van struikpatroon en heeft een iets vezelige textuur dan gewone spinazie. Het kan op dezelfde manier worden gekookt en is, net als spinazie, een goede bron van een aantal essentiële voedingsstoffen, waaronder ijzer.

Algemene voeding en foliumzuur

 1. Een portie gekookte alugbati heeft slechts 15 calorieën per portie, ongeveer een halve gram vet en 1,4 gram voedingsvezels. Het heeft ook 75 microgram folaat of foliumzuur per portie. Dit levert 12,5 procent tot 19 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid foliumzuur op. Ook bekend als vitamine B-9, foliumzuur is nodig voor een gezonde hersenfunctie en is belangrijk voor het handhaven van de algehele mentale en emotionele gezondheid. Het is nodig om DNA te produceren en helpt als B-vitamine bij de afbraak en het gebruik van koolhydraten door uw lichaam.

Hoog vitamine A

 1. Alugbati is een goede bron van vitamine A, met 764 internationale eenheden per portie van 1 1/2 kop. Dit is meer dan 100 procent van de aanbevolen inname voor vrouwen die niet zwanger zijn of borstvoeding geven, in welk geval het 59 tot 99 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid geeft. Een enkele portie levert 85 procent van de ADH voor mannen. Vitamine A is nodig voor het behoud van de gezondheid van het gezichtsvermogen en is ook belangrijk voor uw immuunsysteem.

Rijk aan ijzer

 1. Net als gewone spinazie is alugbati een ijzerrijke groente met 0,98 milligram per portie van 1 1/2 kop. Dit levert tussen 5,4 procent en 12 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. IJzer is een essentieel mineraal omdat het uw lichaam helpt om gezonde rode bloedcellen aan te maken, die zuurstof door uw lichaam vervoeren.

Bevat antioxidanten

 1. Alugbati is ook rijk aan een aantal antioxidanten, namelijk luteïne en talinum, volgens een studie uit 2008 gepubliceerd door de Universiteit van de Filipijnen in Los Banos. Antioxidanten beschermen de cellen van uw lichaam tegen mogelijke schade die kan worden veroorzaakt door vrije radicalen en blootstelling aan giftige stoffen uit het milieu.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407