Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van appelmoes

Gestoofde appels als een gezonde vervanger

 1. Hoewel het hele gezondheidsbeeld complexer is dan het eten van een appel per dag om de dokter weg te houden, leveren groenten en fruit onmiskenbaar voeding die van vitaal belang is voor een goede gezondheid. Appels, geheel of als appelmoes, bevatten vezels en vitamine C. Appelmoes bevat van nature geen vet en weinig calorieën per portie als u ongezoete variëteiten kiest of uw eigen maakt. Geniet er zelf van of vervang het door vetten in gebakken producten om ze zacht te houden. Gebruik een calorieteller-app wanneer u appelmoes in uw recepten gebruikt om bij te houden hoeveel calorieën u bespaart.

Calorieën en vet in appelmoes

 1. Een kopje ongezoete appelmoes bevat ongeveer 100 calorieën, maar voelt toch voldoende groot om op zichzelf al een vullende snack te zijn. Gecombineerd met een handvol amandelen of een klodder pindakaas, biedt appelmoes een uitgebalanceerde miniatuurmaaltijd rijk aan eiwitten, koolhydraten en gezond vet. Net als de appels waar het vandaan komt, bevat appelmoes geen vet. Terwijl de meeste calorieën van appelmoes uit suiker komen, is de suiker in kwestie natuurlijk voorkomende fructose. Zoek naar ongezoete variëteiten; gezoete appelmoes kan flinke doses high-fructose glucosestroop of sucrose bevatten.

Vezel in appelmoes

 1. Zowel appelmoes als appelsap hebben vergelijkbare calorietellingen. Omdat de appelmoes echter ook vezels in de vorm van pectine bevat, is het de gezondere optie. Voedingsvezels zorgen ervoor dat uw spijsvertering regelmatig blijft werken en levert een substantieel tussendoortje voor dezelfde caloriekosten. Vezel heeft meer tijd nodig om te verteren en verlaat je maag langzamer; je voelt je niet alleen voller als je appelmoes eet in plaats van appelsap te drinken, je blijft letterlijk voller. Voeg een kopje appelmoes bij uw lunch of voeg een lepel yoghurt toe aan het dessert als toetje om het vezelgehalte van uw maaltijden te verhogen.

Vitamine C in appelmoes

 1. Citrusvruchten hebben een verdiende reputatie voor het leveren van veel vitamine C, maar appelmoes kan tot 80 procent van uw dagelijkse vitamine C-behoeften leveren. Zoek naar appelmoes die vitamine C bevat. U kunt het op het etiket vinden als ascorbinezuur, maar de termen betekenen hetzelfde. Omdat ascorbinezuur zowel als conserveermiddel als een belangrijke vitamine fungeert, voegen fabrikanten het ingrediënt vaak aan appelmoes toe. Als je thuis je eigen appelmoes maakt, bevat deze nog steeds vitamine C, maar in kleinere hoeveelheden.

Als ingrediënt

 1. Appelmoes zelf is een heerlijke en gezonde zoete traktatie. Als ingrediënt verlicht het ook de calorische dichtheid van gebakken goederen en maakt het een heerlijke glans voor geroosterd vlees. De universiteit van Nebraska-Lincoln beveelt aan om de helft van de margarine, boter, bakvet of oliecomponent van een recept te vervangen door appelmoes. Het voltooide gebakken item heeft een zachte, kruimelige textuur en een iets zoeter smaak, maar u vermindert calorieën terwijl u vezels toevoegt. Probeer appelmoes als een glazuur voor gegrild voedsel of gegoten over een varkensgebraad.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407