Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van artisjokken in Jeruzalem

Artisjokthee maken

 1. Artisjokken in Jeruzalem, ook wel sunchokes genoemd, zijn niet zoals gewone artisjokken. Deze wortelgroenten hebben een smaak die vergelijkbaar is met waterkastanjes, en je kunt ze rauw of gekookt eten. Als je ze gekookt eet, hebben ze een romige textuur en kun je ze op dezelfde manier gebruiken als aardappelen. Artisjokken uit Jeruzalem leveren een aantal vitamines en mineralen en kunnen vanwege hun rol als prebioticum enkele gezondheidsvoordelen bieden.

Inhoud van Macronutrient

 1. Een portie gesneden, ruwe Jeruzalem-artisjokken bevat 110 calorieën, 3 gram eiwit en 26,2 gram koolhydraten, inclusief 2,4 gram vezels, of 25 procent van de dagelijkse waarde. Vezels kunnen volgens de University of Arizona Extension uw risico op een hoog cholesterolgehalte, constipatie, hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker helpen verlagen. Het kan het ook gemakkelijker maken om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden en een gezond gewicht te behouden.

Vitamine-gehalte

 1. Elke portie artisjokken in Jeruzalem heeft 10 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C en niacine en 30 procent van de DV voor thiamine. Vitamine C werkt als een antioxidant en beperkt de schade aan cellen die vrije radicalen veroorzaken; hogere inname van vitamine C kan volgens het Linus Pauling Institute helpen om je hartaandoeningen en beroertes te verlagen. Niacine en thiamine zijn B-vitamines die helpen om je haar, huid en ogen gezond te houden en die het voedsel dat je eet in energie voor je lichaam veranderen.

Minerale inhoud

 1. Als je een kopje gesneden sunchokes eet, krijg je 11 procent van de DV voor koper, 12 procent van de DV voor fosfor, 18 procent van de DV voor kalium en 28 procent van de DV voor ijzer . Je hebt koper en ijzer nodig voor het vormen van rode bloedcellen die zuurstof in je lichaam vervoeren naar waar het nodig is, en kalium speelt een rol bij het vormen van eiwitten. Fosfor helpt bij het vormen van sterke botten en DNA.

Prebiotische effecten

 1. De meeste koolhydraten in sunchokes zijn in de vorm van inuline. Inuline fungeert als een prebioticum en levert een voedingsbron voor nuttige probiotische organismen in uw lichaam. Probiotica kunnen helpen uw immuunfunctie te verbeteren, vitamines te produceren, uw cholesterol te verlagen en te voorkomen dat ziekteverwekkende bacteriën zich vermenigvuldigen. Het consumeren van prebiotica kan een gemakkelijkere manier zijn om de probiotische organismen in je lichaam te verhogen dan het nemen van probiotische supplementen, omdat je je geen zorgen hoeft te maken dat ze het spijsverteringsproces overleven zoals je zou doen met probiotica. Een studie gepubliceerd in het "British Journal of Nutrition" in 2010 wees uit dat het drinken van shots voor fruit- en groentesappen die inuline uit sunchokes bevatten, het aantal bepaalde soorten probiotische bacteriën in het lichaam verhoogde.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407