Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van avocadozaad

Overwegingen

 1. De avocado is het primaire ingrediënt in het populaire Mexicaanse gerecht guacamole, en u kunt het ook vaak aan salades en sandwiches toevoegen. Gewoonlijk wordt alleen de pulp van de avocado gebruikt bij de bereiding van voedsel. Maar het zaad of de pit van de avocado is rijk aan voeding en heeft een lange geschiedenis van medicinaal gebruik in de traditionele cultuur. Je kunt een avocadozaad malen in een krachtige blender of keukenmachine voor gebruik in smoothies en andere voedingsmiddelen.

Eigenschappen tegen tumoren

 1. Hoewel menselijke studies nog steeds nodig zijn om dit voordeel te bevestigen, geven tests bij ratten en muizen aan dat verbindingen in het avocadozaad anti-tumor eigenschappen hebben. Volgens de "Encyclopedia of Common Natural Ingredients Used in Food, Drugs and Cosmetics" hebben avocado-zaden een gecondenseerde flavonol die verantwoordelijk is voor deze eigenschap.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Avocado's behoren tot een groep vruchten die sterke antioxidantvoordelen bieden van hun zaden. Een studie uit 2003 van de National University of Singapore concludeerde dat avocadozaad, onder andere fruitzaden, waaronder mango, tamarinde en jackfruit, een nog grotere antioxidantactiviteit heeft dan de meer gegeten delen van het fruit. De zaden kunnen meer dan 70% van de antioxidanten in de hele vrucht bevatten.

Digestieve remedies

 1. Het avocado-zaad heeft een belangrijke plaats in de traditionele Amerikaanse Indiase geneeskunde. Dysenterie is een aandoening van het spijsverteringskanaal die zowel darm- als darmontsteking tot gevolg heeft. Het veroorzaakt vaak diarree en ernstigere problemen. Amerikaanse Indianen gebruikten avocado-zaad om zowel dysenterie als diarree te behandelen. Dit is een mogelijk gezondheidsvoordeel van het zaad.

Oplosbare vezel

 1. Volgens Dr. Tom Wu, N.M.D., een arts geëerd door zowel de Verenigde Naties als de American Cancer Society, is het avocadozaad een van de hoogste natuurlijke bronnen van oplosbare vezels. Deze vorm van vezels is belangrijk voor patiënten met hartziekten, omdat het helpt het cholesterolgehalte te verlagen. Hoewel havermout een van de belangrijkste bronnen van oplosbare vezels is in een conventioneel dieet, merkt Dr. Wu op dat avocado-zaad aanzienlijk meer van deze belangrijke stof bevat.

Kalium

 1. Een artikel uit 1951 van de California Avocado Society geeft aan dat het avocadozaad erg veel kalium bevat. Het kaliumniveau neemt echter af naarmate het fruit rijpt. Dus als je avocado-zaad zoekt voor zijn kalium, gebruik dan vruchten die nog niet rijp zijn. Aanzienlijke niveaus van fosfor zijn ook aanwezig in het zaad, maar niet zoveel als kalium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407