Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van bieslook

Houd uw cholesterolgehalte laag

 1. Als u alleen bieslook consumeert wanneer u een fastfood-gebakken aardappel bestelt, loopt u mogelijk veel gezondheidsvoordelen mis. Bieslook is lid van de alliumfamilie, die ook knoflook, uien, lente-uitjes en prei omvat. Je kunt bieslook vinden in de meeste supermarkten, maar ze zijn ook eenvoudig te kweken in je achtertuin of containertuin. Probeer ze in stukjes te hakken en toe te voegen aan soep, stoofpot, pasta of salades voor een extra ritssluiting bij uw maaltijd, maar ook om te profiteren van de voedingsbieslook die het bevat.

Allicine

 1. Knoflook en uien hebben de meeste aandacht gekregen voor hun allicinegehalte, maar bieslook is ook een opmerkelijke bron van deze voedingsstof. Cathy Wong en Sabra Ricci melden in hun boek 'The Inside Out Diet' dat allicine mogelijk bijdraagt ​​aan een lager cholesterol en bloeddruk, wat uw algehele gezondheid verbetert, met name die van uw hart. Allicine helpt bij het cholesterolbeheer door uw LDL-waarden te verlagen en uw HDL-waarden te verhogen. Deze voedingsstof kan ook je bloeddruk verlagen en gevaarlijke bloedstolsels voorkomen.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Bieslook kan ook helpen bij de strijd tegen kanker omdat ze veel antioxidanten bevatten die helpen bij het vernietigen van vrije radicalen en het ontmoedigen van de groei van kankercellen en tumoren. Wong en Ricci merken op dat bieslook uw lichaam helpt glutathion te produceren, een middel dat uw lichaam in staat stelt toxines en andere kankerverwekkende stoffen te identificeren en te elimineren.

Digestie

 1. Bieslook eten kan uw lichaam helpen uw voedsel beter te verteren en gebruik te maken van meer voedingsstoffen die voedsel biedt. Bieslook werkt door bacteriën, gist en schimmels in uw darmkanaal kwijt te raken, zodat uw hele spijsverteringssysteem werkt zoals het hoort. Jean Ann Van Krevelen, Amanda Thomsen, Robin Ripley en Teresa O'Connor rapporteren in hun boek "Grocery Gardening: Planting, Preparating and Conserving Fresh Food", dat bieslook ook antibacteriële eigenschappen heeft die ten minste 30 stammen van salmonella doden, wat kan intense spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Rijkdom aan voedingsstoffen

 1. Een spiesje bieslook toevoegen aan een aardappelschotel, kom soep, pastarecept of gooide salade is een eenvoudige manier om iets kleins te doen voor uw gezondheid. Slechts 1 eetl. van bieslook levert veel vitamines en mineralen, waaronder 9 mg kalium, 3 mg calcium, 78 mcg beta-caroteen, 3 mcg foliumzuur en 6 mcg vitamine K. Bieslook levert ook kleinere hoeveelheden magnesium, ijzer en sporenhoeveelheden van verschillende B-vitamines.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407