Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van broodvruchten

Koop biologische aardappelen

 1. Broodvruchten, of Artocarpus altilis, is een soort fruit dat in tropische klimaten aan bomen groeit, inclusief bepaalde gebieden in Zuid-India en Midden-Amerika. Deze vrucht kan rauw worden gekookt of gegeten en wordt soms tot bloem gemalen. Broodvruchten zijn rijk aan koolhydraten en bieden voedingsvezels, mineralen en vitamines, dus het kan een nuttige aanvulling op uw dieet zijn.

Rijk aan koolhydraten

 1. Broodvruchten zijn rijk aan koolhydraten, omdat 1 kop ongeveer 60 g van deze voedingsstof bevat. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van uw lichaam, dus koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals broodvruchten kunnen gunstig zijn voor atleten en andere actieve personen.

Hoog in vezel

 1. Een gezondheidsvoordeel van broodvruchten is dat het fruit rijk is aan vezels. Een kopje bevat 10,8 g van deze voedingsstof. Vezel biedt tal van gezondheidsvoordelen: het helpt verzadiging te bevorderen, helpt bij de spijsvertering en kan uw cholesterolgehalte helpen verlagen.

Vetarm gehalte

 1. Broodvruchten bevatten weinig vet, omdat 1 kop slechts 0,51 g bevat. Vanwege het lage vetgehalte, wilt u deze vrucht misschien opnemen in een vetarm dieet. Als u echter uw broodfruit frituurt of kookt of serveert met suiker en boter, zal dit het vetgehalte aanzienlijk verhogen.

Laag eiwitgehalte

 1. Broodvruchten bevatten weinig eiwitten, omdat 1 kop slechts 2,35 g bevat. Hoewel eiwit bepaalde gezondheidsvoordelen biedt, kan het eten van een eiwitarm dieet in sommige gevallen nuttig zijn. Te veel eiwitten kunnen uw lever en nieren belasten, dus als u lever- of nierproblemen heeft, is broodvruchten een eiwitarme optie om in uw dieet op te nemen.

Hoog kaliumgehalte

 1. Broodvruchten zijn rijk aan het minerale kalium, met 1078 mg in een portie van 1 kopje. Kalium is van vitaal belang voor uw gezondheid, omdat het elektrische ladingen in uw lichaam geleidt die spiercontracties in uw skeletale en gladde spieren, inclusief uw hart, veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407