Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van Clover Sprouts

11. Zomersalade met zelfgemaakte dressing

 1. U kunt spruiten beschouwen als een eenvoudige topping voor uw salade of sandwich. Maar als een ontkiemd zaad zijn spruiten een geconcentreerde bron van voedingsstoffen die zijn ontworpen om de groei van de nieuwe plant te ondersteunen, en het opnemen ervan in uw dieet kan u helpen aan essentiële voedingsbehoeften te voldoen. Klaver spruiten, met een uiterlijk en smaak vergelijkbaar met alfalfa spruiten, leveren eiwitten, vezels, calcium, ijzer, vitamine C en foliumzuur. Ze toevoegen aan je salade of sandwich biedt een aantal gezondheidsvoordelen.

Laag in calorieën

 1. Klaver spruiten voegen smaak en crunch toe aan uw voedsel zonder u te veel calorieën te belasten. Een portie rauwe klaverspruitjes van 100 gram bevat 23 calorieën. Ter vergelijking: één plakje bacon, ook gebruikt om smaak en crunch toe te voegen aan salades en sandwiches, bevat 45 calorieën per plak. Door meer caloriearm voedsel in uw dieet op te nemen, zoals klaverspruiten, kunt u gemakkelijker uw calorieën in evenwicht houden om een ​​gezond gewicht te behouden.

Bron van eiwitten

 1. Klaverspruiten kunnen u ook helpen aan uw eiwitbehoeften te voldoen. De meeste calorieën in klaver spruiten, 70 procent, komen zelfs uit het eiwitgehalte. Een portie klaverenspruiten van 100 g bevat 4 g eiwit, wat overeenkomt met 8 procent van uw dagelijkse waarde. Klaverspruiten leveren niet alle essentiële aminozuren, dus ze zijn geen complete eiwitbron. Maar als u een gevarieerd dieet eet dat andere groenten en granen bevat, moet u in staat zijn om aan al uw essentiële aminozuurbehoeften te voldoen.

Bron van vezels

 1. Klaverspruiten kunnen u ook helpen aan uw vezelbehoeften te voldoen. Een portie van 100 g bevat 2 g vezels, wat overeenkomt met 8 procent van uw dagelijkse waarde. De vezels in klaverspruiten kunnen ook helpen bij gewichtsbeheersing door de spijsvertering te vertragen, waardoor u zich langer vol voelt. Bovendien verlaagt het opnemen van vezelrijk voedsel in uw dieet uw risico op zowel hartaandoeningen als type 2 diabetes.

Rijk aan vitamines

 1. Zoals eerder vermeld, zijn spruiten een geconcentreerde bron van essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines, die worden gebruikt om de groei van de plant te ondersteunen. Klaverspruiten leveren vitamine C, vitamine A, B-vitamines en vitamine K. Een portie klavertjes van 100 g levert 14 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine C en 38 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine K. Vitamine C is een belangrijke antioxidant die beschermt uw cellen tegen oxidatieve schade en kan uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen. Vitamine K is nodig voor bloedstolling.

Rijk aan mineralen

 1. Hoewel klaverspruiten geen significante bron van een mineraal zijn, bieden ze wel een kleine hoeveelheid verschillende essentiële, waaronder calcium, ijzer, fosfor, zink, selenium en magnesium. Een portie van de spruiten voldoet aan 5 procent van uw dagelijkse waarde voor ijzer. Maar liefst 80 procent van de wereldbevolking kan ijzergebrek zijn, volgens het Office of Dietary Supplements. IJzer is essentieel voor de productie van de eiwitten die zuurstof in je lichaam vervoeren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407