Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van de Habanero-peper

Gewichtscontrole

 1. De habanero-peper is een van de heetste soorten chilipepers. De Scoville-maateenheid is direct gerelateerd aan een chemische stof die capsaïcine wordt genoemd. Hoe hoger het aantal Scoville-eenheden, hoe groter de concentratie capsaïcine. De habanero-peper meet 100.000 tot 500.000 Scoville-eenheden in vergelijking met een jalapeno-peper, die 5.000 tot 15.000 Scoville-eenheden meet. Volgens Memorial Sloan Kettering Cancer Center kan capsaïcine worden gebruikt als een behandeling voor een verscheidenheid aan medische aandoeningen. Vanwege de hoge concentratie capsaïcine kan de consumptie van habanero-pepers verschillende gezondheidsvoordelen bevorderen.

Prostaatkanker

 1. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat consumptie van habanero-pepers een gunstig effect kan hebben tegen prostaatkanker. Een studie uitgevoerd door de afdeling Hematologie / Oncologie van het Cedars Sinai Medical Center in Los Angeles, Californië, onthulde dat de orale toediening van capsaïcine de groei en proliferatie van menselijke prostaatkankercellen aanzienlijk vertraagde. De resultaten van deze studie zijn veelbelovend voor het gebruik van capsaïcine tijdens de behandeling van prostaatkanker. Opgemerkt moet worden dat deze studie werd uitgevoerd op laboratoriummuizen; de resultaten zijn echter bemoedigend en het onderzoek gaat door naar de effecten van capsaïcine op prostaatkanker bij de menselijke bevolking.

Helpt tegen obesitas

 1. Studies hebben aangetoond dat de consumptie van habanero-pepers effectief kan zijn in het bestrijden van obesitas vanwege de aanwezigheid van capsaïcine. Volgens het "Journal of Proteome Research" verhoogt capsaïcine de thermogenese door het hele lichaam. Thermogenese is het proces waarbij het lichaam zijn temperatuur of energie-output verhoogt. Toenemende thermogenese verhoogt het metabolisme van het lichaam, waardoor vetcellen als energie worden gebruikt. De studie gepubliceerd in het "Journal of Proteome Research" werd uitgevoerd door de Afdeling Biotechnologie aan de Daegu University in Korea. De studie bevestigt dat de aanwezigheid van capsaïcine de thermogenese en het vetmetabolisme verhoogt, wat gunstig is voor de behandeling van obesitas.

Verlaagt cholesterol

 1. Veel wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd om het effect van capsaïcine op de serumcholesterolspiegel te evalueren. Een studie uitgevoerd in het "European Journal of Nutrition" van februari 2013 onthulde dat de dagelijkse capsaïcine en andere capsaïcinoïden in hete pepers helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Onderzoekers voedden hamsters met een hoog cholesteroldieet en verdeelden ze in groepen - degenen die geen capsacinoïden hadden en degenen die verschillende hoeveelheden consumeerden. Aan het einde van het 6 weken durende onderzoek toonden de resultaten aan dat capsacinoïden het totale cholesterol en slechte cholesterolwaarden verlaagden, zonder de niveaus van goede cholesterol te verlagen. Onderzoekers ontdekten ook dat capsaïcinoïden vetafzettingen kunnen verminderen die zich al in bloedvaten en bloedvaten hebben gevormd. Cholesterolverlagende voordelen werden gezien, ongeacht de dosis die de hamsters kregen.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Er is wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat consumptie van habanero-pepers effectief kan zijn bij het verlagen van de bloeddruk vanwege de aanwezigheid van capsaïcine. Een studie gepubliceerd in "Bioscience, Biotechnology and Biochemistry" in juni 2009 onthulde dat de toediening van capsaïcine de niveaus van insulineachtige groeifactor verhoogde. Insuline-achtige groeifactor werkt om de arteriële bloeddruk te verlagen. De resultaten van de studie stellen dat de aanwezigheid van capsaïcine effectief was bij het verlagen van arteriële bloeddruk bij proefpersonen met hypertensie. De studie stelt ook dat er geen bloeddrukverlagende eigenschappen waren wanneer capsaïcine werd toegediend aan proefpersonen met een normale bloeddruk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407