Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van frambozen Bramen

Chemoprotective Voordelen

 1. Als u op zoek bent naar iets om een ​​zoete hunkering te genezen, is fruit een veel beter alternatief dan koekjes met suiker, gebak en snoep. Frambozen en bramen bieden tal van gezondheidsvoordelen en zijn bovendien caloriearm. Frambozen bevatten 64 calorieën per kopje, terwijl bramen 62 gram per kopje wegen. Probeer beide regelmatig in uw dieet op te nemen.

Vruchten met vezels

 1. Het opnemen van voldoende vezels in uw dieet is uiterst belangrijk, merkt de voedingsdeskundige van CNN, Dr. Melina Jampolis, op. Vezel helpt de verzadiging en de bloedsuikerspiegel te verbeteren en tegelijkertijd cholesterol en bloeddruk te verlagen. Vrouwen hebben ongeveer 25 gram per dag nodig en mannen hebben 38 gram nodig. Een kopje frambozen levert 9,2 gram vezels, terwijl 1 kopje bramen 8,8 gram levert. Beide voorzien in ongeveer 35 procent van de dagelijkse vezelbehoeften van een vrouw en 24 procent in die van een man.

Actieve antioxidanten

 1. Antioxidanten zijn stoffen in voedingsmiddelen die helpen oxidatie en schade te bestrijden die worden veroorzaakt door moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Vrije radicalen zijn een hoofdoorzaak van celschade en veroudering, maar een hogere inname van antioxidanten kan hiertegen beschermen. Alle vruchten bevatten antioxidanten, maar gram voor gram, bessen zijn een van de beste bronnen.

Specifiek worden

 1. Zowel frambozen als bramen bieden voedingsvoordelen in termen van vezels en antioxidanten, maar elk heeft ook nog andere voordelen. Beide bevatten veel catechinen - een stof die kan helpen vet te oxideren. Een studie uit een 2012 editie van het "Journal of Agricultural Food and Chemistry" vond ook dat het eten van bessen kan helpen leeftijdsgerelateerde achteruitgang van de hersenfunctie te voorkomen. Beide zijn rijk aan vitamine C, wat kan helpen beschermen tegen hartziekten, kanker en hoge bloeddruk.

Laag gaan

 1. De glycemische index is een methode om te meten hoeveel een koolhydraat uw bloedsuikerspiegel verhoogt. Voedsel met een lage GI veroorzaakt een veel kleinere stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor ze over het algemeen beter zijn dan voedsel met een hoge GI. Zowel frambozen als bramen hebben een lage GI-vrucht, omdat bessen meestal scoren tussen de lage en midden 20 op de glycemische index, merkt voedingsdeskundige Mark Sisson op. Voedingsmiddelen met een lage GI zijn die die 55 of minder scoren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407