Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van gestoofde appels

Andere overwegingen

 1. Als u op zoek bent naar een gezond alternatief voor vette of suikerachtige desserts, zijn gestoofde appels een uitstekende optie. Eenvoudig te bereiden, gestoofde appels werken goed als een licht zoete topping of als dessert op zichzelf, om te worden gegeten met een lepel zoals een fruitcompote. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw moet de gemiddelde volwassene het bord van elke maaltijd voor de helft vullen met fruit en groenten. Als je tijdens het eten niet voldoende fruit krijgt, kan een dessert met gestoofde appels het goedmaken.

Flavonoïden

 1. Net als veel andere vruchten bevatten appels een hoog gehalte aan flavonoïden, een soort antioxidant die het risico op hart- en vaatziekten, sommige kankers en andere chronische aandoeningen kan verminderen. Naast de flavonoïden hebben onderzoekers van het Linus Pauling Institute geconstateerd dat de fructose in appels de productie van urinezuur verhoogt, wat de antioxidantactiviteit verder helpt. Volgens onderzoeker Silvina Lotito van het Linus Pauling Institute dragen appels ongeveer 22 procent bij aan de flavonoïden die worden geconsumeerd in een gemiddeld dieet in de Verenigde Staten. Voor extra flavonoïden, combineer je gestoofde appels met een glas wijn, een kopje thee of een klein stukje chocolade aan de zijkant; het zijn allemaal bronnen van flavonoïden.

Vitamine C

 1. Appels zijn ook een uitstekende bron van vitamine C, een belangrijke in water oplosbare vitamine die de groei, ontwikkeling en weefselherstel bevordert. Volgens het Harvard Medical School Centre for Health and the Global Environment levert een middelgrote appel ongeveer 11 procent van je dagelijkse vitamine C-toewijzing. Net als flavonoïden is vitamine C een soort antioxidant, wat betekent dat het de schade door vrije radicalen vermindert en atrofie en disfunctie veroorzaakt door veroudering vermindert. Bovendien kan vitamine C de kans op het ontwikkelen van chronische aandoeningen en ziekten, zoals artritis, hartaandoeningen en sommige vormen van kanker, verminderen.

Voedingsvezels

 1. Regelmatig appels eten draagt ​​ook bij aan uw vezelinname. Onoplosbare vezels, gevonden in de ruwe schil en stengels van fruit en groenten zoals appelschillen, helpen bij de spijsvertering, waardoor meer volume ontstaat voor gemakkelijkere stoelgang. Om de meeste vezels uit je gestoofde appels te halen, kook je ze met de schillen erop. Hoe minder je ze kookt, hoe minder de schillen zullen afbreken, waardoor je systeem meer ruwvoer krijgt. Volgens informatie van de University of Nevada Cooperative Extension, opgesteld in samenwerking met de University of Nevada School of Medicine, hebben mannen tussen de 19 en 50 jaar dagelijks ongeveer 38 gram vezels nodig; vrouwen van 19 tot 50 hebben ongeveer 25 gram per dag nodig. Een grote appel heeft ongeveer 5 gram vezels.

Gestoofde appels als een gezonde vervanger

 1. Naast de voedingsstoffen in appels zelf, kan kiezen voor gestoofde appels als dessert, snack of bijgerecht extra gezondheidsvoordelen bieden als je het hebt in plaats van een ander, minder gezond alternatief . Een recept van Mayo Clinic beveelt gebakken appels, een vergelijkbare variant op warme, hele appels, aan als gezond dessert. Zelfs met het gedroogde fruit en de volle granen die je kunt gebruiken om gebakken appels te vullen, heeft een enkele portie nog steeds slechts 179 calorieën en slechts 4 gram vet, zonder verzadigde vetten. De volgende keer dat je zin hebt in fruittaart, kun je in plaats daarvan een gerecht met gestoofde appels eten. In plaats van ahornsiroop op je ochtendwafels, bedek ze met gestoofde appels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407