Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van groene thee met citroen

Sodium

 1. Groene thee wordt algemeen geassocieerd met een aantal gezondheidsvoordelen. Geproduceerd uit de bladeren van de Camellia sinensis plant, wordt groene thee, in tegenstelling tot zwarte of oolong thee, niet gefermenteerd tijdens het productieproces. De natuurlijk voorkomende antioxidanten in groene thee kunnen ook worden gestimuleerd met de toevoeging van citroen, die boordevol belangrijke voedingsstoffen zit.

Antioxiderende voordelen van groene thee

 1. Antioxidanten zijn van nature voorkomende elementen die de lichaamscellen beschermen tegen schade door giftige stoffen en vrije radicalen. Groene thee bevat van nature veel flavonoïde antioxidanten, met name epigallocatechine-gallaat, ook bekend als EGCG. Volgens Harvard Health Publications is EGCG in verband gebracht met een aantal mogelijke gezondheidsvoordelen, waaronder het helpen voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Harvard Health stelt dat groene thee kan helpen LDL-cholesterol en triglyceriden te verlagen, hoewel de beschikbare gegevens nog beperkt zijn.

Voordelen van het combineren van groene thee met citroen

 1. Volgens Purdue University verhoogt citroen de gezondheidsvoordelen van groene thee, omdat citroensap de antioxidanten van groene thee gemakkelijker beschikbaar maakt voor uw lichaam. Catechines geven de voorkeur aan een zure in plaats van een alkalische omgeving. Terwijl de thee van je maag - zuur - overgaat in de steeds alkalischer omgeving van je dunne darm, worden de catechinen afgebroken. Je lichaam kan tot zes keer meer catechinen opnemen dan anders door citroensap te combineren met je groene thee. Citroensap vermindert ook het effect van bepaalde verbindingen in groene thee die uw vermogen om ijzer uit voedingsmiddelen te absorberen kunnen beperken.

Vitamine C

 1. Citroenen zijn van nature rijk aan vitamine C, een krachtige antioxidant. Vitamine C is van vitaal belang voor de ontwikkeling en het herstel van de weefsels van uw lichaam, waaronder de huid, ligamenten, bloedvaten, botten, kraakbeen en tanden. Vitamine C is ook belangrijk voor het genezen van wonden en het produceren van littekenweefsel. Het sap van één citroen bevat 18,6 milligram vitamine C per portie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C is 90 milligram voor mannen en 75 milligram voor vrouwen.

Gewichtsverlies

 1. Groene thee is in verband gebracht met voordelen voor gewichtsverlies, omdat het de potentie heeft om vet te verbranden en uw metabolisme te stimuleren. Omdat groene thee van nature cafeïne bevat, kan de extra mate van energie en alertheid van de thee nuttig zijn voor het handhaven van het energieniveau gedurende de dag. Volgens MedlinePlus is ook aangetoond dat EGCG-extracten afkomstig van groene thee mensen met een beetje overgewicht helpen af ​​te vallen. Het is echter niet bekend dat groene thee helpt bij het handhaven van gewichtsverlies of het voorkomen van gewichtstoename.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407