Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van kardemom

Stap 5

 1. Ooit gewaardeerd in Oost-Indië vanwege de medicinale voordelen, wordt kardemom nu meestal gebruikt als specerij om smaak aan levensmiddelen toe te voegen. Elke portie van 2 eetlepels bevat slechts 36 calorieën maar geeft een rijke smaak - een bonus wanneer u calorieën telt en flauw "dieet" voedsel wilt vermijden. Om het af te maken, biedt kardemom een ​​aantal voedingsvoordelen, waaronder essentiële mineralen en vezels, en kankerbestrijdende verbindingen.

Voedingsvezels

 1. Kook met kardemom en u zult profiteren van de gezondheidsvoordelen van het vezelgehalte. Je lichaam vertrouwt op de vezels uit je dieet om je regelmatig te houden - het verzacht en maakt je ontlasting losser, dus je hebt minder kans op constipatie. Vezel helpt ook bij gewichtsbeheersing door uw tevredenheid na een maaltijd te verhogen en kan helpen het cholesterol te verlagen. Een portie gemalen kardemom van 2 eetlepels biedt 3,2 gram voedingsvezels. Dit draagt ​​8 procent bij aan de dagelijkse vezelbehoeften voor mannen en 13 procent voor vrouwen.

IJzer en mangaan

 1. Twee eetlepels kardemom bevatten 1,62 milligram ijzer en 3,25 milligram mangaan. Deze mineralen helpen bij het cellulaire metabolisme, zodat uw weefsels de brandstof kunnen maken die ze nodig hebben om te functioneren. Mangaan speelt ook een rol bij de gezondheid van de botten, terwijl ijzer uw weefsels van zuurstof voorziet. Een enkele portie kardemom voorziet in uw gehele dagelijkse behoefte aan mangaan en biedt ook 9 en 20 procent van de dagelijkse ijzerbehoefte voor respectievelijk vrouwen en mannen.

Voordelen voor kankerbestrijding

 1. Het opnemen van kardemom in uw dieet heeft andere potentiële gunstige effecten op uw gezondheid. Een reageerbuisstudie, gepubliceerd in de "Asian Pacific Journal of Cancer Prevention" in 2013, toonde aan dat kardemom kankerverwekkende stoffen bevat met het potentieel om kankercellen te doden en de groei van nieuwe kankercellen te belemmeren. Een aanvullende studie, uit het septembernummer van het "British Journal of Nutrition", toonde aan dat kardemom genactiviteit in huidkankercellen reguleert en de activiteit van genen in verband met kankergroei vermindert.

Koken met kardemom

 1. Profiteer van de verwarmende aromatische eigenschappen van kardemom om smaak aan groenten toe te voegen. Bestrijk bloemkool in een mengsel van extra vergine olijfolie en kardemom en rooster het in de oven tot het zacht en lichtbruin is. Voeg kardemom toe aan linzenstoofschotels en soepen, of gebruik een mengsel van kardemom en citroensap als een gezond aroma voor kip. Je kunt ook je eigen chai-theemix maken door zwarte of groene thee te combineren met kardemom, anijs, kaneel en zwarte peper voor een caloriearme en gezonde drank.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407