Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van karnemelk

Een probiotisch voedsel

 1. Oorspronkelijk was karnemelk de vloeistof die overbleef nadat boter was gekarnd. In moderne tijden voegen commerciële producenten bacteriën toe aan melk, wat karnemelk zijn kenmerkende verdikte textuur en pittige smaak geeft. Sommige producenten voegen ook vlekjes boter toe om hun product een authentieke uitstraling te geven. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw noemt karnemelk als een acceptabele variatie in zijn aanbevelingen voor twee tot drie dagelijkse porties van de groep melk, yoghurt en kaasvoeding. Net als melk kan karnemelk gezondheidsvoordelen bieden.

Calcium

 1. De aanbevolen dagelijkse calciumbehoefte ligt tussen de 1.000 en 1.200 milligram per dag voor de meeste mannen en vrouwen en 1.300 milligram per dag voor kinderen van 9 tot 13, volgens de National Institutes of Medicine. Een kopje karnemelk levert 284 milligram calcium, vergeleken met 299 milligram calcium in 1 kopje melk volgens de USDA National Nutrient Database.

Protein

 1. Hoewel zuivelproducten niet de beste bron van magere eiwitten zijn die worden aanbevolen door de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen, kunnen ze een deel van de eiwitten leveren die uw lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid. Cup voor cup, karnemelk en melk bevatten ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit - karnemelk bevat 8,11 milligram eiwit en melk bevat 8,26 milligram volgens de USDA National Nutrient Database.

Vitaminen en mineralen

 1. De USDA National Nutrient Database stelt dat karnemelk vitamine A, vitamine C en een aantal B-vitamines bevat, waaronder thiamine, riboflavine, niacine en pantotheenzuur. Karnemelk bevat ook veel essentiële en sporenelementen, waaronder ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink.

Buttermillk gebruiken

 1. Vervang karnemelk wanneer melk in recepten nodig is, voor een licht pittige smaak. Veel koks gebruiken het volledig voor gebakken producten zoals pannenkoeken, wafels en koekjes. Mark Bittman, auteur van "How to Cook Everything Vegetarian", beveelt karnemelk aan in aardappelpuree en bij het maken van sauzen, dips en saladedressings. Hij stelt ook voor om verse kaas te maken met melk, karnemelk en zout.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407