Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van Lox Vs. Gebakken zalm

Vitamine B-6

 1. Als u denkt dat u alle voordelen van uw ochtendlox, bagel en roomkaas krijgt, denk dan nog eens goed na. Hoewel lox sommige omega-3-vetzuren, eiwitten, vitamines en mineralen biedt, verbleekt het in vergelijking met vers gebakken zalm. Lox is geen slechte keuze, maar probeer een paar keer per week gebakken zalm op te nemen voor een hogere voedingswaarde.

Sodium

 1. Lox is dunne plakjes zalm, gezouten in pekel en koud gerookt. De pekel is een combinatie van zout, water, kruiden en soms suiker - waardoor het eindproduct een aanzienlijk natriumgehalte heeft. Een portie lox van 3 ons bevat 1700 milligram natrium, wat meer is dan de 1500 milligram die de helft van de Amerikanen heeft aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Landbouw Dieetrichtlijnen gepubliceerd in 2010. Zelfs voor gezonde mensen die dagelijks tot 2.300 milligram natrium kunnen consumeren - het natrium in lox is buitensporig. Gebakken zalm, zonder toegevoegd zout, bevat slechts 52 milligram zout per 3-ounce portie.

Omega-3 vetzuren

 1. Een van de grootste voordelen van zalm is het gehalte aan omega-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren kunnen de gezondheid van uw hart beschermen en de ontwikkeling van de hersenen ondersteunen. De American Heart Association beveelt aan dat u minimaal twee porties van 3,5 ounce vette vis per week consumeert om uw gezondheid te helpen beschermen. Het rookproces vernietigt ongeveer 75 procent van de omega-3-vetten in zalm, merkt het University of Maryland Medical Center op. Een portie lox van 3 ons bevat 445 milligram gezonde vetten in vergelijking met 1.921 milligram gevonden in 3 ons gebakken zalm.

Calorieën en eiwitten

 1. Lox bevat minder calorieën dan gebakken zalm, met 99 calorieën per 3 ons versus 175 calorieën. Lox is een manier om meer eiwitten in het ontbijt of de lunch te stoppen wanneer een stuk gebakken zalm onpraktisch is. Van Lox kan een sandwich worden gemaakt die je bijvoorbeeld in een koelbox verpakt. Een portie lox van 3 ons levert 16 gram eiwit versus de 19 gram in dezelfde portie gebakken zalm.

Vitaminen en mineralen

 1. Lox en gebakken zalm bevatten vergelijkbare hoeveelheden ijzer, niacine en vitamine B12, met 40 tot 45 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van B12. Gebakken zalm biedt meer vitamine A en C, evenals foliumzuur en B-6. Zowel gebakken zalm als lox zijn superieure bronnen van selenium, met respectievelijk 35,2 microgram en 32,4 microgram per portie van 3 ons - ongeveer 50 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Selenium speelt een rol bij de reproductieve gezondheid, een goede werking van uw schildklier en DNA-synthese, zoals uitgelegd door het National Institutes of Health Office van voedingssupplementen. Het kan ook effectief zijn bij het voorkomen van kanker, hartaandoeningen en een afnemende hersenfunctie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407