Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van microgreens

Gezondheidsvoordelen van microgreens

 1. Deze functie van het Kenniscentrum maakt deel uit van een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen. Het biedt een voedingswaarde-indeling van microgreens en een diepgaand onderzoek naar hun mogelijke gezondheidsvoordelen.

 2. Het artikel gaat ook in op hoe meer microgreens in het dieet kunnen worden opgenomen en mogelijke gezondheidsrisico's van het consumeren van microgreens.

Wat zijn microgreens?

 1. Microgreens zijn de zaailingen van groenten en kruiden. Zodra het zaad van een kruid of groente begint te groeien, wordt het beschouwd als een spruit. Zodra de spruit begint te groeien, wordt de babyplant als een microgroen beschouwd.

 2. Spruiten en microgreens zijn niet hetzelfde. Spruiten worden meestal in water gekweekt en binnen 2-3 dagen geoogst, terwijl microgroenten in de grond worden gekweekt, zonlicht nodig hebben en worden geoogst na 1-3 weken groeitijd, wanneer ze ongeveer 2,5 cm lang zijn. Babygroenen worden langer gekweekt en zijn meestal ongeveer 3-4 centimeter lang wanneer ze worden geoogst.

 3. De smaak van microgroenten hangt af van de plant waar ze vandaan komen. Het kan variëren van mild tot pittig, kruidig ​​of peperig.

 4. Microgreens kunnen van elk kruid of groente worden gekweekt. Enkele van de meest populaire microgreens zijn:

 5. Spruiten, zoals taugé, zijn een ander populair en gezond voedsel dat thuis kan worden gekweekt. Spruiten zijn nieuw ontkiemde zaden die worden geoogst voordat hun bladeren zich ontwikkelen, terwijl microgroenten bladeren hebben.

Mogelijke gezondheidsvoordelen

 1. Vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten worden microgroenten beschouwd als een functioneel voedingsmiddel, een voedingsmiddel dat de gezondheid bevordert of ziekten voorkomt.

 2. Het consumeren van allerlei soorten plantaardig voedsel is in verband gebracht met een verminderd risico op veel gezondheidsproblemen, zoals obesitas, diabetes, hartaandoeningen en hoge bloeddruk. Plantaardig voedsel ondersteunt ook een gezonde teint, verhoogde energie, lager gewicht en een langere levensverwachting.

 3. Verder onderzoek naar het gebruik van microgreens voor de behandeling of preventie van specifieke ziekten is nog niet beschikbaar.

 4. Veel mensen krijgen om verschillende redenen niet de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit per dag, waaronder toegang, kosten, gemak en smaakvoorkeur. Microgreens kunnen gemakkelijk thuis worden gekweekt in een kleine ruimte met weinig kosten en zorgen voor een enorm rendement in termen van voedingsstoffen.

Nutrition

 1. Wetenschappelijke gegevens over het voedingsgehalte van microgreens zijn beperkt, maar onderzoek heeft aangetoond dat microgreens een hogere concentratie van veel voedingsstoffen bevatten in vergelijking met de volwassen, volgroeide groenten of kruiden.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevatten groene boerenkool ongeveer 29 calorieën per 100 gram.

 3. Verdere gegevens over voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten en vetgehalte, moeten nog worden verzameld. Verschillende onderzoeken hebben echter het hoge gehalte aan fytonutriënten, antioxidanten, vitamines en mineralen aangetoond die microgreens bevatten. Microgreens zijn ook rijk aan enzymen, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verteerd.

 4. De micronutriënten in microgreens verschillen sterk, afhankelijk van het type. Onderzoekers van de afdeling Nutrition and Food Science van de Universiteit van Maryland hebben in totaal 25 microgreens bestudeerd. De volgende microgreens hadden de hoogste concentraties van vier verschillende vitamines en carotenoïden:

 5. Bijvoorbeeld, rode koolmicrogroenten zijn rijk aan vitamine C, maar arm aan vitamine E. Groene daikon radijsmicrogroenten waren rijk aan vitamine E maar arm aan luteïne in vergelijking met kool, koriander en amarant.

Hoe microgroenten te laten groeien

 1. Microgreens zijn relatief eenvoudig op kleine schaal te kweken en kunnen zelfs binnenshuis gedijen als er zonlicht is. Mensen die hun eigen microgroenten willen kweken, kunnen deze stappen volgen om dit te doen:

 2. De microgreens kunnen binnen 2-3 weken worden geoogst. Mensen moeten ervoor zorgen dat ze hun greens boven de grondlijn snijden en goed spoelen voor gebruik.

 3. Spruiten zijn daarentegen binnen enkele dagen klaar voor consumptie.

 4. U kunt kits voor het online kweken van microgreens kopen.

Dieet tips

 1. Microgreens kunnen de kleur een boost geven, de smaak verbeteren en textuur toevoegen aan elk gerecht, terwijl ze ook een voedingsboost bieden.

 2. Enkele tips voor het toevoegen van microgreens aan maaltijden zijn:

Risico's

 1. Bacteriegroei in spruiten is een belangrijk punt van voedselveiligheid, met verschillende uitbraken van E.coli in de afgelopen jaren in de media. De Amerikaanse regering is zelfs zo ver gegaan dat het aan te bevelen dat mensen helemaal geen spruitjes consumeren.

 2. Het potentieel voor bacteriegroei met microgreens is veel kleiner omdat ze niet in water worden gekweekt. Ook worden alleen het blad en de plant gegeten in plaats van de hele wortel en het zaad.

 3. Artikel laatst herzien door ma 27 februari 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Xiao, Z., Lester, G. E., Luo, Y., Wang, Q. (2012, 18 juli). Beoordeling van vitamine- en carotenoïdeconcentraties van opkomende voedingsproducten: eetbare microgreens [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407