Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van Pasalai Keerai

Calcium

 1. Pasalai keerai is spinazie. Het wordt gebruikt in verschillende Indiase recepten, meestal gekookt met toegevoegde kruiden en groenten. India heeft een aantal keerai of "greens" die worden gebruikt in traditionele maaltijden en voor hun gezondheidsvoordelen. Spinazie wordt pasalai keerai genoemd in het Tamil, de Dravidische taal die in delen van India wordt gesproken. Pasalai keerai is een donkergroene bladgroente die veel voedingsstoffen bevat.

Macronutriënten

 1. Pasalai Keerai bevat weinig calorieën en bevat eiwitten en vezels. Een kop gekookte, gekookte en uitgelekte spinazie bevat slechts 41 calorieën en een volledige 5,3 gram eiwit en 4,3 gram voedingsvezels. Volgens de Amerikaanse Dietary Reference Intakes Guide dient eiwit als basis voor de structurele componenten van alle cellen. Tijdens de spijsvertering worden eiwitten afgebroken tot aminozuren die op cellulair niveau worden gebruikt. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid eiwitten is gebaseerd op leeftijd en geslacht. Kinderen van 3 tot 8 jaar hebben dagelijks ongeveer 13 tot 19 gram eiwit nodig, terwijl kinderen van 9 tot ouder dan 70 jaar 34 tot 56 gram eiwit nodig hebben. Vezel is nuttig voor een gezonde darm en vermindert het risico op hartaandoeningen, diabetes en diverticulitis, volgens Harvard School of Public Health.

Mineralen

 1. Spinazie werd gepromoot door vroege tv-tekenfilms zoals "Popeye", die zijn kracht verwierf door het eten van een blikje spinazie. Het staat bekend als een goede bron van ijzer, met 6,43 milligram per één kop gekookte spinazie. De geschatte Dieetreferentie-inname vastgesteld door de Amerikaanse Food and Nutrition Board is ongeveer 5 tot 8 milligram ijzer per dag op basis van uw leeftijd en geslacht. Het bevat ook veel andere mineralen: 245 milligram calcium, 157 milligram magnesium, 101 milligram fosfor, 839 milligram kalium en 1,37 milligram zink in een kop gekookte spinazie. Calciumrijk voedsel is de beste manier om ervoor te zorgen dat u voldoende calcium binnenkrijgt. Volgens de Mayo Clinic is calcium gedurende je hele leven nodig voor botsterkte. Het is ook nuttig voor spierkrampen. Kalium is een elektrolyt in uw lichaam die nodig is voor cellulaire gezondheid, metabolisme, weefsels en organen. Het helpt bij de eiwitsynthese, spiergroei en is noodzakelijk voor een normale elektrische activiteit in de hartspier. Het University of Maryland Medical Center merkt op dat het een belangrijk mineraal in het menselijk lichaam is.

Vitaminen

 1. Pasalai keerai spinazie is rijk aan vitamines, vooral vitamine A en K. Een kop gekookte spinazie levert 943 microgram vitamine A en 888,5 microgram vitamine K. Het is ook een goede bron van de B-vitamines: thiamine, riboflavine, niacine, B-6, folaat en B-12. Volgens de Harvard School of Public Health helpt vitamine A bij de productie van witte bloedcellen en reguleert het de celgroei en -ontwikkeling. Vitamine K helpt uw ​​bloedstolsel op de juiste manier en helpt ook uw botten sterk te houden.

Gebruikt

 1. Pasalai keerai wordt in verschillende Indiase gerechten gebruikt. Pasalai keerai kootu is een dik soepachtig mengsel gemaakt met spinazie, linzen, kokosnoot, koriander, komijnzaad, chili peper, kurkuma, knoflook, curry, mosterd, ui en tomaat. Een ander gerecht is pasalai keerai poriyal, dat is gemaakt met spinazie, rode chili, mosterdzaad, kurkuma, asafoetida en urad dal. Dit wordt vaak geserveerd met hete rijst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407