Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van paté

Serveersuggesties

 1. Gemaakt van een mengsel van lever, vet en kruiden, past paté goed als een snack of diner hors d'oeuvre, geserveerd met crackers en crudites. Omdat het een relatief kleine portie heeft maar een hoog aantal calorieën - 90 calorieën per ounce - is paté gemakkelijk te veel te eten, dus let op je portiegrootte tijdens het snacken. Het toevoegen van paté aan uw dieet verhoogt uw inname van micronutriënten, wat enkele gezondheidsvoordelen biedt, maar het verhoogt ook uw inname van vet en cholesterol. Eet paté met mate als traktatie, maar maak er geen dagelijks onderdeel van uw dieet van.

IJzer en koper

 1. Pate biedt enkele gezondheidsvoordelen vanwege het koper- en ijzergehalte. Het koper uit uw dieet activeert een familie van enzymen, cupro-enzymen genaamd, die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Sommige cupro-enzymen helpen uw hersencellen effectief te communiceren, terwijl anderen u helpen eiwitten aan te maken die nodig zijn voor sterk weefsel. Een portie patina van 1 ons bevat 113 microgram koper of 13 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het ijzer in paté vormt ook een component van enzymen, inclusief enzymen die nodig zijn om energie te maken. IJzer activeert ook een paar eiwitten, hemoglobine en myoglobine genaamd, die uw lichaam helpen bij het transporteren en opslaan van zuurstof. Een portie paté bevat 1,5 milligram ijzer - respectievelijk 8 en 19 procent van de dagelijkse inname van ijzer voor vrouwen en mannen.

Selenium en Riboflavine

 1. Snack op paté en je verbruikt meer selenium, evenals riboflavine, ook vitamine B-2 genoemd. Riboflavine speelt een sleutelrol in de metabole functie en het is nodig om voedingsstoffen op te splitsen in energie. Selenium activeert eiwitten die de immuunfunctie reguleren, bijdragen aan de ontwikkeling van sperma en de schildklierfunctie ondersteunen. Een portie paté biedt 0,17 milligram riboflavine, dat is 13 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 15 procent voor vrouwen, evenals 11,8 microgram selenium of 21 procent van uw dagelijkse behoefte.

Vitaminen A en B-12

 1. Pate eten heeft ook voordelen voor uw gezondheid door uw vitamine A-inname te verhogen, evenals uw consumptie van vitamine B-12. Vitamine A draagt ​​bij aan de gezondheid van uw immuunsysteem door de groei van nieuwe witte bloedcellen te begeleiden en de functie van volwassen witte bloedcellen te regelen. Vitamine B12 is essentieel voor de ontwikkeling van nieuwe rode bloedcellen en ondersteunt de gezondheid van het zenuwstelsel; een B12-tekort kan onherstelbare zenuwschade veroorzaken. Een portie patina van 1 ons levert 936 internationale eenheden vitamine A, wat 40 procent bijdraagt ​​aan de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en 31 procent voor mannen. Elke portie bevat ook 0,91 microgram vitamine B12, wat 38 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is.

Nutritional Nadelen

 1. Hoewel paté uw inname van mineralen en vitamines verhoogt, moet u het met mate consumeren omdat het veel vet en matig veel cholesterol bevat. Elke gram paté bevat 8 gram totaal vet, waaronder 2,7 gram verzadigde vetzuren. In een dieet met 2000 calorieën maakt dit 12 procent uit van uw dagelijkse limiet voor verzadigd vet, of 17 procent als u lijdt aan een hoog cholesterolgehalte of hartaandoeningen. Verzadigd vet heeft een significant effect op uw cholesterolgehalte in het bloed, heeft een negatieve invloed op uw cholesterolgehalte en draagt ​​bij aan hart- en vaatziekten. Een ons pastei bevat ook 72 milligram cholesterol, wat een aanzienlijke hoeveelheid is in de richting van het maximum van 300 milligram dat is ingesteld voor het grote publiek, of de limiet van 200 milligram voor mensen met hartaandoeningen of hoog cholesterol. Hoewel niet zo schadelijk als verzadigd vet, kan cholesterol toch je cholesterolgehalte in het bloed verhogen en je cardiovasculaire gezondheid bedreigen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407