Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van rijstazijn

Aziatische gember Dresing met pinda-olie

 1. Zoet en zuur, rijstazijn heeft een milde smaak en wordt het meest gebruikt in Aziatische gerechten zoals sushirijst of zoetzure gerechten. Gezien de gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtscontrole, het helpen beperken van uw natriuminname en het verhogen van uw inname van antioxidanten, wilt u uw gebruik van deze azijn misschien niet beperken tot alleen op Azië geïnspireerde maaltijden.

Smaak zonder calorieën

 1. Meer dan 60 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten zijn ofwel te zwaar of zwaarlijvig, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, omdat ze meer calorieën eten dan ze nodig hebben.

 2. Als specerij zonder calorieën kan rijstazijn u helpen calorieën te besparen en tegelijkertijd smaak toe te voegen aan het voedsel dat u eet. Gebruik het in plaats van uw gebruikelijke slasaus, die mogelijk 45 calorieën of meer per eetlepel bevat, om u te helpen uw totale calorie-inname te verminderen om u te helpen uw gewicht te verliezen of te behouden.

Beter voor uw bloeddruk

 1. Niet alleen is rijstazijn calorievrij, maar het is ook natriumvrij. Veel Amerikanen consumeren ook een buitensporige hoeveelheid natrium, volgens de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen. Te veel natrium in het dieet kan het risico op hoge bloeddruk verhogen, maar het verminderen van uw natriuminname door voedingsmiddelen zoals rijstazijn te gebruiken kan de bloeddruk helpen verlagen.

Rijk aan antioxidanten

 1. Hoewel het gehalte aan antioxidanten in rijstazijn kan variëren afhankelijk van de bron, zijn sommige rijk aan fenolische verbindingen, volgens een artikel uit 2014 gepubliceerd in Journal of Food Science. Fenolverbindingen in planten zoals rijst beschermen de plant tegen ultraviolet licht en agressieve pathogenen. Het verhogen van uw inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan fenolverbindingen kan uw risico op kanker, hartaandoeningen, diabetes en osteoporose helpen verminderen.

Tips voor het gebruik van rijstazijn

 1. Naast het dienen als vervanging voor uw saladedressing, kunt u op verschillende manieren rijstazijn aan uw dieet toevoegen om de gezondheidsvoordelen te behalen. Je kunt de azijn met milde smaak gebruiken om fruit en groenten in te zuren. Het is ook een goede keuze in elk marinade-recept dat een zure component vereist. Borstel groenten met een beetje azijn voor het koken om hun smaak te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407