Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van rode frambozenthee

Potentiële antikankereffecten

 1. Frambozen bieden veel vitamines en andere voedingsstoffen en zijn bovendien heerlijk. Geneeskrachtige eigenschappen en botanische voordelen zijn interessant sinds de tijd van Jezus, meldt het Berry Health Benefits Network van Oregon State University. Rode frambozen bevatten een krachtige fytonutriënt en antioxidant, bekend als ellaginezuur, en beschermen tegen verschillende gezondheidsaandoeningen en ziekten.

Ontstekingsremmende eigenschappen

 1. Van rode frambozen is bekend dat ze helpen ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten die gepaard gaat met jicht, artritis en andere inflammatoire gewrichtsaandoeningen vanwege de aanwezigheid van anthocyanen, de chemische stof die ze hun rode kleur geeft. Het drie keer per dag drinken van een thee gemaakt van rode frambozen of rode frambozenbladeren kan een verschil maken in de hoeveelheid ontstekingsremmende medicijnen die nodig zijn om pijn bij deze aandoeningen te verminderen. Combineer 1 ons gedroogde frambozen en bladeren in 1 pint kokend water en laat 15 minuten trekken. Zeef en drink heet of koud.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Antioxiderende eigenschappen in de rode framboos helpen de celmembranen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ellaginezuur is niet de enige antioxidant in frambozen. Deze kleine vruchten bevatten ook quercitine en anthrocyanen, die bijdragen aan hun vermogen om bescherming te bieden tegen bacteriën en schimmels in het systeem, wat helpt bij het verminderen van uitbraken van vaginale schimmelinfecties en prikkelbare darmaandoeningen. Het drinken van rode frambozenthee is nuttig bij het verzachten van de slijmvliezen van lichaamsweefsels.

Baarmoedertonic

 1. Al duizenden jaren gebruikt door indianen, is rode framboos nuttig als baarmoedertonicum om de baarmoeder tijdens de zwangerschap te versterken en contracties tijdens de bevalling te versterken, volgens Jethro Kloss in zijn kruidenboek, "Terug naar Eden. " De thee veroorzaakt geen weeën, maar helpt ze alleen maar te concentreren, waardoor ze effectiever worden. Gebruik geen rode frambozen tijdens de zwangerschap als je complicaties hebt.

Kankerbescherming

 1. Het Berry Health Benefits Network bespreekt tests die werden uitgevoerd op het Hollings Cancer Center van de Medical University in South Carolina, waaruit bleek dat het lichaam gemakkelijk ellaginezuur absorbeert, wat bijdraagt ​​aan celdood bij bepaalde soorten kanker . De meest aangetroffen kankers waren slokdarm-, tong-, long-, colon-, lever-, huid- en borstkanker.

Voordelen voor hart en bloedsomloop

 1. Hoog in vitamine C en galluszuur en andere fytonutriënten, is aangetoond dat de effecten van frambozen en rode frambozenthee het hart en de bloedsomloop helpen beschermen en de ouderdom vertragen- gerelateerde ziekten, volgens het Berry Health Benefits Network.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407