Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van sinaasappelmarmelade

Go Nuts

 1. Sinaasappelmarmelade gebruikt het vlees en de schil van sinaasappels en citroenen om een ​​citrusvruchten te bewaren. Hoewel dit voedsel veel suiker bevat, biedt het een scala aan voedingsvoordelen, het aanvullen van uw dieet met vitamines en het houden van uw vet-, calorie- en natriuminname laag. Je kunt sinaasappelmarmelade kopen bij je plaatselijke supermarkt of thuis maken.

Laag in calorieën

 1. Sinaasappelmarmelade voegt niet veel calorieën toe aan toast, gebak of andere recepten. Elke 1 el. portie van dit fruitreservaat bevat 49 calorieën. De hoeveelheid calorieën in marmelade is goed voor 2,4 procent van de maximaal toegestane dagelijkse calorieën als uw dieetplan 2000 calorieën bevat. Een veel voorkomende consumptie van sinaasappelmarmelade is het verspreiden van het op een sneetje toast als onderdeel van een gezond ontbijt, dat 69 calorieën toevoegt aan uw totale inname. Columbia University's Health Service stelt voor om 350 tot 500 calorieën te eten wanneer je 's ochtends wakker wordt om je lichaam goed voor te bereiden op de komende dag, dus je moet veel meer dan één portie sinaasappelmarmelade op toast consumeren voor een voedzaam ontbijt. Het is echter wel een goede optie voor een tussendoortje. Geregistreerde diëtist Michele Turcotte van The Diet Channel beveelt snacks van 100 tot 200 calorieën aan.

Natriumarm

 1. Eén portie sinaasappelmarmelade verbruikt niet een aanzienlijk deel van de voorgestelde 1500 tot 2300 mg dagelijkse limiet voor natrium - een eetlepel bevat slechts 11 mg van dit potentieel levensbedreigende mineraal. De limiet van de American Heart Association voor natriuminname is lager dan die van de Amerikaanse Centers for Disease Control. De AHA stelt dat de meeste Amerikanen minder natrium zouden moeten consumeren om het risico op hartaandoeningen te verlagen. De 11 mg natrium in een portie sinaasappelmarmelade draagt ​​bij aan de hoeveelheid die uw lichaam nodig heeft om te functioneren - 180 tot 500 mg.

Biedt vitamine C

 1. Hoewel sinaasappelmarmelade niet rijk is aan vitamine C, vult het uw dieet aan met een beetje extra. Een portie van deze fruitconserve levert 2 procent van de dagelijks aanbevolen inname van deze vitamine. De vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, beschikbaar in marmelade is belangrijk voor het herstellen van weefsels in uw lichaam en de productie van collageen. Het kan ook voordelen hebben voor zwaarlijvige kinderen. Een studie gepubliceerd in het mei 2011 nummer van "Arquivos Brasileiros de Cardiologia", een Braziliaans medisch tijdschrift, correleert de consumptie van vitamine C met bloeddrukregulatie in tijden van mentale stress bij kinderen met ernstig overgewicht. Meer onderzoek is nodig om deze bevinding te bevestigen.

Bevat geen vet

 1. Sinaasappelsmarmelade is een uitstekende keuze voor diëten met minder vet, omdat deze nul grammen bevat. Houd in de regel de vetinname op 20 tot 35 procent van de calorieën in uw dagelijkse maaltijdplan, hoewel uw zorgverlener een andere vetinname kan voorstellen, afhankelijk van uw voedingsdoelen. Als u sinaasappelmarmelade in gebakken producten gebruikt, draagt ​​dit waarschijnlijk vet bij aan uw dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407