Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsvoordelen van zwarte kleefrijst

Voordelen voor de gezondheid en bezorgdheid over koffie

 1. Zwarte kleefrijst, ook bekend als zwarte kleefrijst, is de ongepolijste, volkoren traditionele kleefrijst, gewoonlijk geserveerd in Aziatische restaurants, vooral Thai.

 2. Ondanks zijn naam is de kleur van de rijst dichter bij een diepe, donkerpaars. Net als zijn witte tegenhanger, heeft kleefrijst zwarte rijst kleverige individuele granen en kan worden gebruikt in zoete en hartige Aziatische gerechten. Kleverige zwarte rijst kan worden gekocht in Aziatische supermarkten en natuur- of natuurvoedingswinkels.

Calorieën, eiwitten en koolhydraten

 1. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor eiwitten ligt tussen 46 en 71 gram per dag, terwijl de ADH voor koolhydraten tussen 130 en 210 gram per dag ligt.

 2. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt dagelijks vijf tot acht gram granen en graanproducten aan, waarvan minstens de helft volle granen moet zijn, zoals kleefrijst. Omdat de zemelen van kleverige zwarte rijst niet worden verwijderd, wordt het niet beschouwd als een geraffineerde korrel, zoals zijn kleverige witte tegenhanger.

Hoeveelheid voedingsvezels

 1. Voedingsvezels zijn belangrijk voor het toevoegen van bulk aan uw dieet en het voorkomen van constipatie. Het verbetert de spijsvertering en kan helpen bij de behandeling van diabetes, hartaandoeningen en diverticulitis.

 2. De aanbeveling voor volwassenen is tussen de 20 en 35 gram voedingsvezels per dag, hoewel MedlinePlus meldt dat de meeste volwassenen dagelijks iets minder dan de helft eten.

 3. Als kwart portie gekookte kleefrijst bevat drie gram voedingsvezels, volgens MyPlate, biedt het tussen de negen procent en 15 procent van de aanbevolen inname via de voeding.

Anthocyanen en zwarte rijst

 1. Een anthocyanine is een flavonoïde, een van planten afgeleid polyfenol dat de rode, paarse, blauwe en "zwarte" pigmentatie van fruit, groenten en granen produceert, inclusief kleefrijst.

 2. Hoewel anthocyanen vaker worden geassocieerd met fruit zoals bessen en druiven, betekent de donkere kleur van zwarte kleefrijst dat het rijk is aan anthocyanen, die natuurlijke antioxidanten zijn.

 3. Volgens een studie in het "Jaaroverzicht van Food Science and Technology" in 2010 hebben anthocyanines ontstekingsremmende en carcinogene effecten. In de uitgevoerde dier- en mensstudies is ook aangetoond dat anthocyanen hartaandoeningen helpen voorkomen, obesitas onder controle houden en de symptomen van diabetes verlichten.

IJzergehalte

 1. IJzer wordt beschouwd als een essentieel mineraal, omdat uw lichaam het nodig heeft om bloedcellen te maken. Gebruikt om een ​​aantal eiwitten te maken - inclusief hemoglobine en myoglobine, die zuurstof door uw bloedbaan voeren - ijzer wordt opgeslagen in uw beenmerg, lever, spieren en milt.

 2. Vrouwen ouder dan 50 en volwassen mannen hebben dagelijks 8 milligram ijzer nodig, terwijl volwassen vrouwen van 50 jaar en jonger dagelijks 18 milligram nodig hebben. Een portie portie gekookte kleefrijst zwarte rijst heeft vier procent van uw dagelijkse waarde van ijzer.

Meer over MyPlate

 1. LIVESTRONG MyPlate calorie-tracker-app voor iPhone en Android heeft miljoenen mensen geholpen om op een gezonde manier af te vallen - door ondersteuning te krijgen van een actieve gemeenschap tijdens het volgen van hun eten en sporten. MyPlate is altijd een best beoordeelde app en biedt de nieuwste technologie in een gebruiksvriendelijke tool met miljoenen voedingsmiddelen en recepten, in-app workouts van 5 minuten en een krachtige ondersteuningscommunity.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407