Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondste manieren om vis te koken

Koken om voedingsstoffen te bewaren

 1. Vis kiezen voor uw voorgerecht is slim - totdat het gezouten, gepaneerd en gebakken is. Selecteer voor de gezondste visbereiding een duurzame filet. De Seafood Watch van het Monterey Bay Aquarium merkt op dat Amerikaanse meerval, zalm uit Alaska, Amerikaanse gekweekte regenboogforel en Pacifische heilbot enkele van de beste opties zijn. Kook het vervolgens op een manier die natrium, vet en calorieën beperkt en toch de gewenste smaak biedt.

Stomen

 1. Stomen biedt twee voordelen voor het koken van vis: het droogt het vlees niet uit en er is geen extra vet nodig. Het enige dat u nodig hebt is een apparaat dat de vis vasthoudt terwijl deze kan stomen. Een optie is een stoommandje, dat boven een pot kokend water rust, of een Chinese bamboestoomboot. Deze kookmethode leent zich niet voor zouten; het zout druipt af terwijl het stoomt. Bovendien behoudt deze manier van koken, anders dan in de magnetron, wat gewoon een andere vorm van stomen is, de meeste voedingsstoffen. Een 1-inch dikke visfilet kan zes tot 15 minuten duren om te stomen, afhankelijk van de variëteit die je kiest.

Stropen

 1. Pocheren, wat verwijst naar het koken van de vis in een sudderende vloeistof, is het meest effectief bij stevige visfilets zoals Pacifische heilbot, geelvintonijn en meerforel. Hoe gezonder de vloeistof die u kiest voor het stropen, hoe gezonder het eindresultaat. Opties omvatten visbouillon en water gekruid met ui, knoflook en kruiden. Breng om te koken de vloeistof aan de kook, maar laat het niet koken. Laat de vis sudderen tot het midden ondoorzichtig is en haal hem dan uit de pan met een spatel.

Roosteren

 1. Omdat de natuurlijke oliën uitdrogen voorkomen, is zalm een ​​topkeuze voor het grillen, een kookmethode waarbij de vis wordt blootgesteld aan directe hitte in de oven. Deze droogkookmethode vereist geen oliën. Andere olierijke visopties zijn tonijn, zeebaars en makreel. Magere stukken vis moeten worden gemarineerd voordat ze worden geroosterd. Een stukje vis duurt ongeveer zes minuten om zeldzaam te koken, en negen tot 12 minuten voor gemiddeld of goed gedaan.

Grillen

 1. Grillen is een andere kookmethode met directe warmte, maar de warmte komt van de bodem in plaats van - zoals bij het grillen - van de bovenkant. Dezelfde kandidaten voor het braden werken goed bij het grillen. Om vis direct op de grill te bereiden, bestrijkt u de filet lichtjes met extra vierge olijfolie, zodat deze niet plakt. Om de vis een rokerige smaak te geven, grillt u deze op een houten plank - ceder, esdoorn of hickory - gedurende ongeveer 20 minuten.

Baking

 1. Misschien is de eenvoudigste methode voor het koken van vis bakken. Breng de vis op smaak met kruiden en specerijen of plakjes citroen of limoen en leg de filets op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak de vis zeven tot 10 minuten per inch dikte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407