Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondste Vegan Butter Alternative

Vitamine B-12

 1. Individuen kunnen ervoor kiezen om een ​​veganistisch dieet te volgen om gezondheids-, morele of religieuze redenen. Een veganistische levensstijl leiden is niet zonder uitdagingen, vooral als het gaat om het vinden van gezonde, smaakvolle alternatieven voor voedingsmiddelen uit de beperkte categorieën, waaronder zuivelproducten. Boteralternatieven die speciaal voor veganisten zijn bereid, zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en texturen, en in verschillende mate van gezondheid. Afhankelijk van het soort koken dat je doet, kun je een verscheidenheid aan gezonde botervervangers gebruiken.

Veganistische dieetbeperkingen

 1. Een echte veganist eet geen zuivel, vlees, gevogelte, zeevruchten of eieren. De veganist moet daarom gezonde voedselvervangers voor deze voedselgroepen vinden om voldoende voeding en een uitgebalanceerd dieet te garanderen. Gelukkig zijn er verschillende gezonde alternatieven voor boter of margarine. De geselecteerde optie hangt vaak af van hoe het product zal worden gebruikt - bijvoorbeeld als spread, bij het koken of als bakbestanddeel.

Commercieel bereide veganistische boteralternatieven

 1. Verschillende bedrijven maken zeer gezonde, puur veganistische alternatieven voor boter. Hoewel ze meestal duurder zijn dan hun niet-veganistische tegenhangers, worden deze botervervangers bereid zonder de ingrediënten op de taboo-lijst van de veganistische purist: wei, lactose, caseïne en caseïnaat. Ze zijn hart-gezond, cholesterolvrij en moeten vrij zijn van sporen van zuivelproducten om 'vegan' te worden genoemd. Vermijd producten die trans- of gehydrogeneerde vetten bevatten, omdat deze uw cardiovasculaire gezondheid bedreigen.

Moerboters

 1. Een ander gezond, veganistisch alternatief voor boter is notenboter. Om aan veganistische voedingsregels te voldoen, zijn de eenvoudigste versie van notenboters noten verpulverd tot een gladde puree, zonder andere ingrediënten. De meest voorkomende veganistische puristen zijn pindakaas, amandelboter en sojaboter. Deze bevatten wat vet, van nature in de noten; sommige zijn ook gemaakt met kleine hoeveelheden olie, die het vetgehalte verhogen. Notenboters kunnen in natuurvoedingswinkels worden gekocht of thuis worden gemaakt.

Plantaardige oliën

 1. Een andere keuze, vaak aanbevolen voor gebruik bij het bereiden van veganistisch voedsel, is plantaardige oliën. Olijfolie is smaakvol, maar vetter dan lijnzaadolie. De laatste wordt routinematig gebruikt door veganisten bij het bakken en koken; het voegt wel een kleine hoeveelheid vet toe, maar van het hart-gezonde ras in plaats van de soorten die bijdragen aan slechte cholesterol. Oliën kunnen ook worden gebruikt voor het dompelen van brood of toast, een veel voorkomende praktijk, zelfs bij niet-veganisten in veel Europese en Midden-Oosterse landen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407