Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gizzards koken in een Crockpot

Pasta, rijst en aardappelen

 1. De spiermaag is een spierorgaan dat voorkomt in het spijsverteringskanaal van pluimvee. Omdat vogels geen tanden hebben om hun voedsel te malen, helpt de spiermaag hen om hun voedsel te malen voordat het wordt verteerd. Spiermagen worden gebruikt in veel verschillende keukens uit China, waar het wordt geroerd in de zuidelijke VS, waar het wordt gestoofd of gebakken. In Portugal worden spiermaag geserveerd in dikke stoofpot genaamd moelas. Omdat ze zijn gemaakt van taaie spieren en bindweefsel, moeten maagden lang worden gekookt om ze zacht te maken.

Stap 1

 1. Spoel de spiermaag. Verwijder de binnenste schil als dit nog niet is gebeurd. Het is olijfgroen van kleur en kan gemakkelijk worden verwijderd. Als je het op zijn plaats laat zitten, smaken de maagden bitter.

Stap 2

 1. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en laurier toe. Bak ze een paar minuten tot de uien zachter worden en glazig beginnen te worden.

Stap 3

 1. Doe het uienmengsel en de spiermaag in de slowcooker. Voeg de kippenbouillon, tomaten en kruiden toe. Voeg indien nodig voldoende water toe om de spiermaag nauwelijks te bedekken. Bedek de slowcooker en kook vier uur op laag.

Stap 4

 1. Verwijder de spiermaag uit de slowcooker. Proef de bouillon voor kruiden en voeg indien nodig zout toe. Meet de bouillon. Voeg 1 kop rijst toe voor elke 2 koppen bouillon. Doe de spiermaag terug in de slowcooker met de rijst. Dek af en kook nog twee uur tot de rijst alle vloeistof heeft opgenomen en de spiermaag en rijst volledig gaar zijn.

Stap 4

 1. 1 pond kippenspiermagen

 2. 4 eetl. olie

 3. 3 teentjes knoflook

 4. 1 kleine ui, in blokjes gesneden

 5. Slowcooker

 6. 2 kopjes kippenbouillon

 7. 2 tomaten, geschild, zonder zaadjes en in blokjes gesneden

 8. 1 theelepel. verse tijmbladeren

 9. 1 theelepel. oregano of marjolein bladeren

 10. 1 eetl. peterselie of selderijblaadjes, fijngehakt

Stap 4

 1. Bak 1 kop gesneden champignons met de uien, knoflook en laurier. Snijd de gekookte spiermaag doormidden en bak ze in gesmolten boter tot ze goudbruin zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407