Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Glucosestroop: gebruik, nadelen en meer

De onderste regel

 1. Mogelijk hebt u glucosestroop op de ingrediëntenlijst gezien voor tal van verpakte levensmiddelen.

 2. Natuurlijk vraagt ​​u zich misschien af ​​wat deze siroop is, waarvan het is gemaakt, of het gezond is en hoe het zich verhoudt tot andere producten.

 3. In dit artikel wordt alles uitgelegd wat u moet weten over glucosestroop.

Wat is glucosestroop?

 1. Glucose siroop is een stof die voornamelijk wordt gebruikt in de commerciële voedselproductie als zoetstof, verdikkingsmiddel en vochthoudend middel.

 2. Omdat het niet kristalliseert, wordt het vaak gebruikt om snoep, bier, fondant en bepaalde ingeblikte en voorgebakken producten te maken.

 3. Glucose siroop verschilt van glucose, wat een eenvoudige koolhydraat is en de energiebron van uw lichaam en hersenen die de voorkeur heeft (1, 2).

 4. In plaats daarvan wordt de siroop gemaakt door glucosemoleculen in zetmeelrijk voedsel af te breken door hydrolyse. Deze chemische reactie levert een geconcentreerd, zoet product met een hoog glucosegehalte (3).

 5. Hoewel maïs de meest voorkomende bron is, kunnen ook aardappelen, gerst, cassave en tarwe worden gebruikt. Glucosestroop wordt geproduceerd als een dikke vloeistof of in vaste korrels (4, 5).

 6. Het dextrose-equivalent (DE) van deze siropen betekent hun hydrolysegraad. Degenen met een hogere DE herbergen meer suiker en zijn daarom zoeter (6).

 7. De twee basistypen glucosestroop, die verschillen in koolhydraatprofiel en smaak, zijn (7):

 8. Zoals veel glucosestroop, wordt glucosestroop gemaakt door maïzena af te breken. Hoewel glucosestroop nauwkeurig glucosestroop kan worden genoemd, zijn niet alle glucosestroop glucosestroop - omdat ze uit andere plantaardige bronnen kunnen worden afgeleid.

 9. Nutritioneel zijn glucose en glucosestroop vergelijkbaar en bieden zeer weinig gezondheidsvoordelen. Geen van beide bevat een aanzienlijke hoeveelheid vitamines of mineralen (8).

 10. Ze kunnen door elkaar worden gebruikt in veel recepten, waaronder gebak, snoep, bevroren desserts en glazuren.

Gezondheidseffecten van glucosestroop

 1. Glucose siroop helpt de zoetheid van commercieel voedsel te behouden en te verhogen, wat hun aantrekkingskracht kan vergroten. Het is ook erg goedkoop om te produceren.

 2. Het biedt echter geen gezondheidsvoordelen.

 3. Deze siroop bevat geen vet of eiwit, maar is in plaats daarvan een geconcentreerde bron van suiker en calorieën. Een eetlepel (15 ml) bevat 62 calorieën en 17 gram koolhydraten - bijna 4 keer meer dan de hoeveelheden die worden gevonden in tafelsuiker (8, 9).

 4. Het regelmatig gebruiken van glucosestroop kan uw risico op obesitas, hoge bloedsuiker, slechte tandgezondheid, hoge bloeddruk en hartaandoeningen verhogen (10, 11).

Vermijd glucosestroop

 1. Omdat regelmatig glucosestroop eten schadelijk kan zijn voor uw gezondheid, is het waarschijnlijk iets dat u wilt vermijden.

 2. Hier zijn enkele tips om glucosestroop buiten uw dieet te houden:

De onderste regel

 1. Glucose siroop is een vloeibare zoetstof die vaak in commercieel voedsel wordt gebruikt om de smaak en houdbaarheid te verbeteren.

 2. Het regelmatig eten van deze siroop is ongezond, omdat het sterk wordt verwerkt en vol zit met calorieën en suiker. Als zodanig is het het beste om dit ingrediënt te vermijden.

 3. Zoek in plaats daarvan naar voedingsmiddelen die gezondere zoetstoffen bevatten.

 4. Glucose siroop is een vloeibare zoetstof die vaak in commercieel voedsel wordt gebruikt om de smaak en houdbaarheid te verbeteren.

 5. Het regelmatig eten van deze siroop is ongezond, omdat het sterk wordt verwerkt en vol zit met calorieën en suiker. Als zodanig is het het beste om dit ingrediënt te vermijden.

 6. Zoek in plaats daarvan naar voedingsmiddelen die gezondere zoetstoffen bevatten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407