Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Goed ontbijt voor mensen met hoge bloeddruk

Basisinformatie over het ontbijt

 1. Het voedsel dat u eet, kan de bloeddruk evenveel verlagen als medicatie, meldt Harvard Health Publications. Begin uw dag met een ontbijt gevuld met belangrijke voedingsstoffen waarvan bekend is dat ze helpen bij de bloeddruk. Het is essentieel om voldoende kalium te krijgen, omdat het de bloeddruk verlaagt en natrium tegengaat. Volle granen en verschillende fytochemicaliën bestrijden hoge bloeddruk of hypertensie. Calcium en magnesium zijn ook voedings-most. Calcium verlaagt de bloeddruk, terwijl magnesium helpt het te reguleren.

Roerei

 1. Eiwit bevat een groep aminozuren genaamd RVPSL, die de bloeddruk kunnen verlagen, evenals sommige medicijnen, volgens opkomend onderzoek gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society in april 2013. Zoals een toegevoegde bonus, ze leveren eiwitten, wat een belangrijk element is van een gezond ontbijt, en ze hebben geen vet van het ei. Hoewel het toevoegen van groenten de voedingsstoffen verhoogt, moet je tomaten en spinazie opnemen. Tomaten dragen bij aan kalium en spinazie levert magnesium, kalium en calcium. Top je roerei met een vleugje geraspte, magere kaas om calcium te stimuleren.

Volkoren, met fruit gevulde muffins

 1. Elke dag drie porties volkoren voedsel eten verlaagt de bloeddruk, volgens onderzoek gepubliceerd in het oktobernummer van het "American Journal of Clinical Nutrition." Krijg je eerste portie van de dag met muffins gemaakt van volle granen, zoals volkoren, haver of tarwezemelen, en bananen, rozijnen of bosbessen. Bananen en rozijnen zorgen voor kalium en magnesium. Bosbessen zitten boordevol flavonoïden, anthocyanen genaamd, die helpen hypertensie te verminderen, zoals gemeld in augustus 2012 in het "American Journal of Clinical Nutrition." Combineer volkoren muffins met een glas magere melk voor calcium en eiwitten.

Yoghurt, fruit en noten

 1. Een 8-ounce doos gewone, vetvrije yoghurt levert bijna de helft van uw dagelijkse calcium en ongeveer 10 procent van uw aanbevolen magnesium en kalium. Terwijl yoghurt alleen een snel ontbijt maakt, vergroot je de impact op je bloeddruk door extra ingrediënten toe te voegen. Roer tarwekiemen in magere vanilleyoghurt, schep het over gesneden appels, bosbessen, aardbeien of bananen en gooi er wat walnoten of amandelen bovenop. De noten leveren magnesium, appels en bananen dragen bij aan kalium en magnesium, en aardbeien zijn net zo rijk aan anthocyanen als bosbessen. Draag het ontbijt met u door yoghurt en elke combinatie van fruit, noten en havermuesola in een volkoren tortilla.

Aan de zijkant

 1. Drink er een glas sojamelk bij of giet het over uw favoriete volkoren ontbijtgranen. Sojamelk is een rijke bron van plantaardige voedingsstoffen, isoflavonen genaamd, die de bloeddruk verlagen door de bloedvaten te verwijden. Voor kant-en-klare granen, geniet van rozijnenzemelen voor kalium en geraspte tarwe voor magnesium. Uw ochtendglas sinaasappelsap of tomatensap is een goede keuze voor extra kalium. Vergeet geen eenvoudige dagelijkse keuzes: een kleine volkoren Engelse muffin of een sneetje volkoren toast gegarneerd met notenboter en gesneden bananen bevat de belangrijkste voedingsstoffen voor het verlagen van de bloeddruk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407