Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Goede koolhydraten voor lunch

Balanceer uw maaltijden

 1. Koolhydraten zijn de belangrijkste energiebron van uw lichaam, en tijdens de lunch heeft u energie nodig om te voorkomen dat het middaguur begint. Bij het kiezen van een goede koolhydraatbron is het belangrijk om complexe koolhydraten, zoals volle granen, te selecteren die uw lichaam langzamer afbreekt dan geraffineerde koolhydraten zoals snoep of suikerhoudende voedingsmiddelen. Complexe bronnen geven je ook een manier om gezonde vezels, vitamines en mineralen in je dagelijkse voeding op te nemen.

Broodjes en wraps

 1. Het hoofdbestanddeel van een lunchmenu, broodjes kunnen een manier zijn om magere eiwitten zoals deli-kip en kalkoen met magere kaas, groenten en koolhydraten op te nemen. Als u van het gemak van een sandwich voor de lunch houdt, gebruik dan volkoren brood of probeer een sandwich wrap met een volkoren tortilla. Naast magere eiwitbronnen is de oude stand-by van pindakaas en gelei ook een optie die volle granen en eiwitten voor de lunch bevat.

Salads

 1. Groenten zijn ook koolhydraten. Hoewel het koolhydraatgehalte niet zo belangrijk is als volkoren brood, kun je groenten zoals spinazie, groene sla, broccoli, wortelen, paprika en druiventomaten in een salade met voedingsstoffen verwerken. Door een salade te maken, kun je een aantal vitamines in je dagelijkse voeding opnemen. Als een toegevoegde bonus bevatten de groenten weinig vet en calorieën, wat betekent dat ze niet toevoegen aan je taille.

Bruine rijst of volkoren pasta

 1. Als u van pasta houdt, maar bezorgd bent over het eten van geraffineerde koolhydraten, probeer dan een kopje volkoren pasta te bereiden. De pasta geeft je een portie volle granen en je kunt het bereiden met olijfolie en gehakte groenten zoals paprika voor je lunch of erbovenop marinara saus en een magere eiwitbron. Bruine rijst is een andere complexe koolhydraatkeuze. Je kunt het combineren met groenten en magere eiwitten zoals broccoli en een kleine kipfilet of mix het als een wokgerecht. Andere graanbronnen die rijk zijn aan eiwitten en rijk aan B-vitamines zijn spelt, bulgur en quinoa, wat bijgerechten kunnen zijn.

Fruits

 1. Fruit is een koolhydraatbron die u ook in uw lunchkeuzes kunt opnemen. Een lunch met appel, banaan, druiven of aardbeien kan als dessert dienen na een gezonde lunch. Als je niet van fruit alleen geniet, pak het dan in met een yoghurt-fruitdip.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407