Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Goji Vs. Bosbessen

Fruit aan uw dieet toevoegen

 1. Bessen zijn veelzijdige vruchten die een aantal gezondheidsvoordelen bieden. Bessen worden veel gebruikt in dranken, ijs, yoghurt, milkshakes, jam en smoothies. Bessen bevatten veel antioxidanten, vitamines, mineralen en foliumzuur. Twee bessen die bijzonder rijk zijn aan gezondheidsbevorderende antioxidanten zijn goji-bessen en bosbessen.

Goji-bessen

 1. De goji-bes is een kleine rode bes afkomstig uit bepaalde regio's van Azië en nu wereldwijd verkrijgbaar. De goji-bes is al lang een onderdeel van de Chinese alternatieve geneeskunde. Goji-bessen zijn een voedzame vrucht met anti-aging, anti-oxidant, anti-vermoeidheid en anti-tumor eigenschappen. Bovendien kunnen goji-bessen het metabolisme verhogen en kunnen helpen bij het beheersen van glucosespiegels bij diabetici, meldt Harunobu Amagase en collega's in het mei 2008 nummer van "The Journal of Alternative and Complementary Medicine."

Bosbessen

 1. Bosbessen komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika, Europa en Azië en krijgen hun naam door hun diepblauwe kleur. Bosbessen zijn een uitstekende bron van anthocyanen, die krachtige antioxidanten zijn. Bosbessen zijn ook een zeer goede bron van vitamine C, E, mangaan en vezels. De gezondheidsvoordelen van bosbessen zijn voornamelijk te wijten aan hun gehalte aan antioxidanten. Bosbessen bevatten een van de hoogste niveaus van antioxidanten van alle groenten en fruit, volgens "The Condensed Encyclopedia of Healing Foods."

Goji versus bosbessen

 1. Zowel goji als bosbessen hebben gezondheidsvoordelen door de grote hoeveelheid antioxidanten die ze bevatten. Goji-bessen bevatten meestal twee tot vier keer de hoeveelheid antioxidanten van bosbessen. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn elektrisch geladen moleculen die schade aan uw cellen veroorzaken. Vrije radicalen worden geproduceerd wanneer uw lichaam voedsel afbreekt, of door blootstelling van het milieu aan dingen zoals tabaksrook en straling, meldt MedlinePlus. Vrije radicalen kunnen een rol spelen bij hartziekten en kanker en kunnen tekenen van veroudering versnellen.

Andere voordelen

 1. Goji-bessen bevatten chemicaliën die kunnen helpen de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Bosbessen kunnen helpen voorkomen dat u een blaasontsteking ontwikkelt door te voorkomen dat bacteriën zich aan de wanden van de blaas hechten. Zowel Gogi als bosbessen bevatten veel vezels en kunnen helpen bij de spijsvertering. Volgens MedlinePlus is meer onderzoek nodig om te bepalen hoe effectief deze bessen zijn bij ziektepreventie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407