Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Good Cheeses Vs. Slechte kazen

Een beter groot ontbijt

 1. Kaas heeft soms een slechte reputatie als vetrijk voedsel. Het Center for Science in the Public Interest stelt dat een dieet met veel kaas deels de oorzaak is van hart- en vaatziekten in de Verenigde Staten. Kaas heeft echter ook veel voedingsvoordelen, omdat het een goede bron van calcium en eiwitten is. Het kiezen van het juiste type kaas kan helpen uw totale vetconsumptie te beperken.

Bekijk het vetgehalte

 1. Volvette kazen bevatten vaak veel verzadigde vetten, waardoor ze een ongezonde opname in een dagelijks dieet zijn. Maar regelmatig vetarme kazen consumeren en vetrijke kazen bewaren voor speciale gelegenheden kan een gezondere optie zijn. Lichte roomkaas of kwark zijn bijvoorbeeld van nature minder vet. Als je deze vaker eet dan variëteiten met een hoger vetgehalte, zoals blauwe kaas of Parmezaanse kaas, betekent dit dat je je consumptie van verzadigd vet beperkt en je risico op hartaandoeningen matigt.

Calciumrijke keuzes

 1. Alle kazen zijn goede bronnen van calcium, een essentieel mineraal. Calcium houdt je botten en tanden gezond en helpt de zenuwen van je lichaam signalen te verzenden. Het kiezen van het juiste type kaas kan u helpen aan uw dagelijkse calciumbehoefte te voldoen zonder grote hoeveelheden kaas te eten. Een portie Brie-kaas van 50 gram bevat slechts 92 milligram calcium, terwijl dezelfde portie Zwitserse kaas 480 milligram bevat. In sommige gevallen bevatten vetarme alternatieven meer calcium dan hun volvette tegenhangers. Een portie van 1/4-kops gedeeltelijk magere ricotta heeft 136 milligram calcium, terwijl dezelfde portie volvette ricotta slechts 103 milligram heeft.

Kiezen voor smaak

 1. Een smaakvolle kaas betekent dat u minder kaas kunt gebruiken tijdens het koken en toch dezelfde hoeveelheid smaak krijgt. Met smaakvolle kazen kan een klein beetje een lange weg zijn naar het bieden van rijkdom en smaak aan een gerecht. Kazen zoals Parmezaanse kaas en Asiago kunnen in kleine hoeveelheden worden gebruikt voor gerechten, zoals stoofschotels, pastasauzen en soepen, waar ze een belangrijke smaaktoevoeging bieden met slechts een kleine portie.

Raw Vs. Gepasteuriseerd

 1. Rauwe melkkazen zijn gemaakt van ongepasteuriseerde melk en zijn legaal te koop in sommige staten als ze minimaal 60 dagen oud zijn. Maar de Food and Drug Administration beveelt geen rauwe melkkaas aan voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen met een aangetast immuunsysteem. Volgens Macalester College beweren voorstanders van rauwe melkkaas dat het voedsel veiliger is dan velen beweren, omdat de kazen op kleinere schaal worden geproduceerd. Macalester merkt op dat rauwe melkkazen potentieel gunstige ziekteverwekkers bevatten, die anders tijdens het pasteurisatieproces worden gedood. Rauwe melkkazen hebben over het algemeen een diepere, complexere smaak, dus je kunt profiteren van de extra voordelen van het eten van minder kaas, wat leidt tot een lagere vet- en calorie-inname.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407