Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gooi uw bruine bananen niet weg - ze zijn eigenlijk beter

Risico's, tips en alternatieven

 1. Voordat u een banaan weggooit omdat deze bruin is geworden of zwarte vlekken vertoont en voorbij het eten lijkt te zijn, moet u rekening houden met de potentiële voedingsvoordelen die het biedt. Bruine bananen bevatten meer antioxidanten dan gele of groene, onrijpe bananen. Ze zijn ook gemakkelijker te verteren voor mensen met spijsverteringsaandoeningen, waaronder het prikkelbare darm syndroom en functioneel opgeblazen gevoel.

Betere bron van antioxidanten

 1. Bruine, gele of groene bananen zijn allemaal een goede bron van kalium, vitamine B-6 en vezels. Naarmate een banaan het bruine stadium bereikt, neemt de concentratie antioxidanten toe. Antioxidanten zijn belangrijk om uw lichaam te beschermen tegen ziekteverwekkende ontstekingen. Omdat bananen bruin worden, nemen sommige van de aanwezige micronutriënten af. Bewaar rijpe bananen in de vriezer om dit verlies te verminderen.

Browning betekent hoger suikergehalte

 1. In bruine bananen is het resistente zetmeel bijna volledig omgezet in eenvoudige suikers. Wanneer u een bruine banaan eet, stijgt uw bloedsuiker sneller dan wanneer u een groene eet, wat betekent dat het een hogere glycemische index heeft. De glycemische index is een hulpmiddel dat meet hoe koolhydraatbevattend voedsel de bloedsuikerspiegel beïnvloedt. Het eten van meer glycemisch voedsel kan het voor u gemakkelijker maken om uw gewicht te beheersen en uw risico op chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartaandoeningen te verminderen. Als u diabetes heeft, wilt u misschien bij de minder rijpe bananen blijven om het risico op een piek in de bloedsuikerspiegel te verminderen. Hoewel bruine bananen een aantal gezondheidsvoordelen bieden, kunt u minder rijpe bananen verkiezen als u suiker wilt verminderen of de bloedsuikerspiegel stabiel wilt houden.

Easier Digestion promoten

 1. Omdat een bruine banaan meestal eenvoudige suiker is, is deze gemakkelijk te verteren. Mensen met prikkelbare darm en andere spijsverteringsaandoeningen kunnen een aantal vruchten vermijden vanwege de verschillende koolhydraten die ze bevatten die schade aanrichten aan hun spijsvertering, zoals het veroorzaken van gas, buikpijn, constipatie of diarree. Maar als je een spijsverteringsstoornis hebt, vind je misschien dat bruine bananen aangenamer zijn voor je systeem. Pas echter op voor rotte bananen die te ver voorbij hun bloei zijn. Als het grappig ruikt, squishy is of tekenen van lekken of schimmel vertoont, is het niet geschikt om te eten en moet het worden weggegooid.

Mogelijke kankerimpact

 1. Een Japans onderzoek gepubliceerd in Food Science and Technology Research heeft vastgesteld dat de zwarte vlekken aan de binnenkant van bananen een stof produceren die tumornecrosefactor wordt genoemd, die abnormale cellen afbreekt - inclusief die cellen die kanker veroorzaken . Bruine bananen kunnen kanker niet genezen, maar het consumeren ervan kan je immuunfunctie versterken.

Tips voor het gebruik van bruine bananen

 1. Wanneer uw bananen bruin worden, ligt de voor de hand liggende oplossing om bananenbrood te maken. Er zijn echter veel andere dingen te maken met overrijpe bananen. Voeg geprakte bananen toe aan het pannenkoekenbeslag om het kalium te stimuleren. Vervang gepureerde bananen door een deel van je suiker om zoetheid aan je koekjes en cakes toe te voegen voor een gezonder dessert. Roer wat geprakte banaan door een warme kom havermout en voeg een scheutje kaneel en wat gehakte noten toe om het nog beter te maken. Mix bevroren bananenschijfjes om een ​​eenvoudig veganistisch ijsje te maken of roer de bevroren plakjes in een gewone ijsbasis

 2. Als u niet de tijd hebt om uw bruine of gekneusde fruit onmiddellijk te gebruiken, kunt u bananen invriezen voor later gebruik. Schil ze eenvoudigweg en bewaar ze maximaal twee maanden in een afgesloten plastic zak. Om te gebruiken voor het bakken, ontdooien in de koelkast 's nachts of pop in de blender bevroren met ander fruit voor een voedzame smoothie.

 3. Wanneer uw bananen bruin worden, ligt de voor de hand liggende oplossing om bananenbrood te maken. Er zijn echter veel andere dingen te maken met overrijpe bananen. Voeg geprakte bananen toe aan het pannenkoekenbeslag om het kalium te stimuleren. Vervang gepureerde bananen door een deel van je suiker om zoetheid aan je koekjes en cakes toe te voegen voor een gezonder dessert. Roer wat geprakte banaan door een warme kom havermout en voeg een scheutje kaneel en wat gehakte noten toe om het nog beter te maken. Mix bevroren bananenschijfjes om een ​​eenvoudig veganistisch ijsje te maken of roer de bevroren plakjes in een gewone ijsbasis

 4. Als u niet de tijd hebt om uw bruine of gekneusde fruit onmiddellijk te gebruiken, kunt u bananen invriezen voor later gebruik. Schil ze eenvoudigweg en bewaar ze maximaal twee maanden in een afgesloten plastic zak. Om te gebruiken voor het bakken, ontdooien in de koelkast 's nachts of pop in de blender bevroren met ander fruit voor een voedzame smoothie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407