Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Granola-dieet met yoghurt

Meer rauwe pinda's consumeren

 1. De uitbarsting van smaak en de bevredigende crunch van granola combineren heerlijk met de zachte, romige yoghurt. Hoewel er geen officieel yoghurt- en granoladieet is, is het verstandig om de twee samen of afzonderlijk te gebruiken terwijl afvallen. Beide voorzien je van verschillende voedingsstoffen en je kunt van elke variant een lagere calorieversie vinden.

Dieetbehoeften

 1. Tijdens het dieet geven voedingsmiddelen zoals yoghurt en granola u een deel van uw zuivel- en graanbehoefte, waardoor ze gezonde keuzes maken. De site Choose My Plate van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een plaats voor zuivelproducten met maaltijden en beveelt aan dat een graankeuze ongeveer 25 procent van uw bord per maaltijd vult. Als u tijdens het diëten een niveau van 1200 of 1600 calorieën kiest, raadt de USDA aan om elke dag 2 1/2 tot 3 kopjes caloriearme zuivelproducten en 4 tot 5 ons granen te gebruiken.

Yoghurtvoordelen

 1. Yoghurt levert u calcium en eiwitten. Sommige vetvrije yoghurttypen in Griekse stijl hebben 13 gram eiwit per portie, dat is ongeveer 28 procent van de behoeften van een vrouw en 23 procent van een man. Adequate eiwitten en afvallen kunnen uw spieren helpen gezond te blijven, zelfs als u vet verliest. Een kopje gewone, vetvrije yoghurt heeft 137 calorieën, een spoor van vet en 488 milligram calcium. Een transversale enquête gepubliceerd in het augustusnummer van het "Journal of the American College of Nutrition" kwam tot een voorlopige conclusie dat personen die meer dan 11 porties zuivel per week consumeren "verminderde niveaus van ontstekingsmarkers" hadden die behoren tot de manier waarop medische professionals hart- en vaatziekten evalueren.

Voordelen van Granola

 1. Kies voor vetarme muesli tijdens het diëten, omdat gewone granola 309 calorieën en 9,3 gram vet per 3/4 kop bevat, terwijl vetarme versies ongeveer 198 calorieën en 3 gram vet bevatten. Granola kan ook veel toegevoegde suiker bevatten, dus lees je productetiket voordat je koopt. Met minder calorieën in je granola kun je genoeg voedsel eten uit de andere sectie van Choose My Plate, inclusief fruit, vlees of bonen en groenten. Granola bevat ongeveer 6 gram vezels in 3/4 kop, volgens het USDA Nutrient Data Laboratory. Het septembernummer van het "Journal of the American Dietetic Association" publiceerde een studie waarin werd geconstateerd dat het gebruik van een caloriearm dieet inclusief volkoren granen en lichaamsbeweging de kwaliteit van het dieet van de deelnemer ten goede kwam, inclusief het geven van meer vezels aan de deelnemers, minder verzadigd vet en grotere hoeveelheden vitamine B-6 en magnesium dan de groep die geen volkoren granen consumeerde tijdens het afvallen.

Gebruikt

 1. Combineer 1/2 kopje vetvrije yoghurt met 1/4 kopje magere granola voor een ontbijt van 168 calorieën, of voeg 1/2 kopje bessen toe aan het mengsel. Gebruik granola als topping voor een groene salade en Griekse yoghurt in combinatie met uien, kruiden en 1 theelepel olijfolie als gezonde dressing. Bedek kip met gemalen granola en bak in de oven, of gebruik yoghurt, vetvrije mayonaise en Indiase kruiden als een pittige saus voor kipsalade. Meet je granola zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je niet te veel calorieën verbruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407