Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Grass-Fed Butter: 7 voordelen van Grass-Fed Butter Nutrition

Fig-recepten

 1. Boter is al eeuwenlang een nietje in diëten over de hele wereld, maar is boter slecht voor u? Veel mensen, en zelfs veel medische professionals, zouden je snel vertellen dat het zo is en dat je je inname moet verminderen of zelfs allemaal samen moet vermijden, vooral als je een hoog cholesterol- of hartprobleem hebt. Maar wat als ik zou zeggen dat echte boter van hoge kwaliteit niet alleen in redelijke hoeveelheden niet slecht voor u is, maar dat botervoeding op verschillende manieren zelfs gezondheidsbevorderend kan zijn?

 2. In de Verenigde Staten wordt geschat dat het boterverbruik ongeveer 550.000 ton per jaar is. De Europese Unie is eigenlijk veel hoger met maar liefst 1,5 miljoen ton (let op de "miljoen" vóór ton) van jaarlijks geconsumeerde boter. Ja, de Europese Unie heeft ongeveer een derde meer inwoners dan de Verenigde Staten, maar dat betekent nog steeds dat mensen in de EU gemiddeld veel meer boter consumeren. (1)

 3. Waarom is het boterverbruik in dit land zoveel lager? Ik ben het eens met de hypothese dat het waarschijnlijk komt doordat Amerikanen nog steeds margarine consumeren vanwege de valse gezondheidsvoordelen. Botervoeding, vooral met gras gevoederde botervoeding, is echt indrukwekkend en ik ben verheugd om je alles te vertellen over hoe boter eigenlijk kan worden beschouwd als een gezonde dagelijkse toevoeging aan je dieet. window.onload = function () {hellobar ("contentUpgrades"). show (531400);};

Waar is boter van gemaakt?

 1. U bent waarschijnlijk bekend met boter, maar vraagt ​​u zich wel eens af waar boter van gemaakt is? Als het gaat om boter-ingrediënten, is er maar één. Boter is een zuivelproduct gemaakt door verse of gefermenteerde room te karnen om het botervet te scheiden van de karnemelk. Het is ongeveer 80 procent vet en bevat ongeveer 400 verschillende vetzuren en ook een mooie dosis in vet oplosbare vitamines. (2) Boter is meestal afkomstig van koeien, maar het is ook mogelijk om boter te maken van de melk van andere zoogdieren zoals geiten, schapen, buffels en yaks.

 2. De kleur van boter kan variëren van bijna grimmig wit tot diepgeel. Raad eens welke gezonder is ... Geef je op? Het is de gele variëteit, die het resultaat is van koeien (of andere zoogdieren) die met gras worden gevoerd. Wat er gebeurt, is dat wanneer een koe op een dieet leeft dat voornamelijk uit gras bestaat, de boter die wordt gemaakt van de crème van koeien die een dieet krijgt dat rijk is aan bètacaroteen (de vorm van vitamine A die in planten voorkomt).

Grass-Fed Butter Nutrition

 1. Mensen vermijden vaak boter omdat ze zich zorgen maken over de calorieën of koolhydraten in botervoeding. Spoiler alert: Butter heeft geen koolhydraten! Als het gaat om calorieën, laten we eens kijken hoeveel calorieën in gras gevoederde botervoeding.

 2. Botervoeding met grasvoeding is nog indrukwekkender dan gewone botervoeding. Bijvoorbeeld, 14 gram boter, dat net onder een eetlepel is met 0,93 eetlepel, bevat ongeveer de volgende voedingsstoffen: (3)

 3. Boter voorziet je dus misschien niet van eiwitten of vezels, maar het bevat ook geen suiker, koolhydraten of gezondheidsgevaarlijke transvetten. Mensen zijn vaak doodsbang voor verzadigd vet, maar wanneer verzadigd vet met mate wordt verkregen uit gezonde bronnen, zoals grasgevoerde boter en kokosolie, levert het het lichaam de broodnodige brandstof en helpt het bij de bloedsuikerspiegel. Zoals ik al eerder zei, zijn lage cholesterolwaarden voor veel mensen slechter dan hoog.

Grass-Fed Butter versus Ghee versus Standard Butter

 1. Laten we eens kijken hoe de verschillende boteropties zoals ghee en standaardboter die niet afkomstig zijn van grasgevoerde koeien zich verhouden tot grasgevoerde boter. Ik heb eerder over ghee geschreven en ik raad het ten zeerste aan. Ghee heeft een uniek voedingsprofiel zonder lactose of caseïne, maar het is rijk aan vetzuren met korte en middellange ketens en butyraat. Voor mensen die gevoelig zijn voor lactose of caseïne, kunnen ze ghee gebruiken omdat het proces deze allergenen heeft verwijderd. Als je werd verteld om weg te blijven van zuivel en boter, zou ik persoonlijk experimenteren met ghee met gras.

 2. Zowel boter als ghee bevatten vetzuren met gemiddelde en korte ketens. Boter bevat 12 tot 15 procent middellange en korte keten vetzuren, terwijl ghee 25 procent of meer bevat. Het lichaam metaboliseert deze vetten eigenlijk op een andere manier dan vetzuren met een lange keten. Het resultaat? Middellange en korte ketens worden niet geassocieerd met hart- en vaatziekten.

 3. Ghee heeft een hoger rookpunt dan boter, dus ghee is stabieler op hoog vuur. Ondertussen is grasgevoerde boter beter voor bakken en koken op lagere temperaturen.

 4. Hoe zit het met grasgevoerde boter vergeleken met uw standaardboter van graangevoerde koeien? Botervoeding met gras is aanzienlijk hoger in veel voedingsstoffen dan boter van koeien die op graan gebaseerde voeding krijgen. Studies hebben aangetoond dat de melk van grasgevoerde koeien aanzienlijk rijker is aan vetzuren en in vet oplosbare vitamines. (4) Dit betekent dat de boter gemaakt van de melk van grasgevoerde koeien ook hoger is in al dit goede spul.

 5. De wetenschap heeft ook aangetoond dat melk (en dus boter) van grasgevoerde koeien hoger is in geconjugeerd linolzuur, een serieus gezonde immuunversterker en ziektebestrijder. (5) Over het algemeen is boter van grasgevoerde koeien gewoon een veel gezondere keuze dan standaardboter.

Wat is er mis met Margarine?

 1. Margarine heeft eigenlijk een behoorlijk interessante geschiedenis. Als u denkt dat margarine en boter nauw verwant zijn, staat u misschien voor een verrassing. Margarine is niets zoals boter. Om te beginnen is er niets natuurlijks aan. Margarine werd voor het eerst gecreëerd in het laboratorium van de Franse wetenschapper Michel Eugene Chevreul.

 2. Sinds het is gemaakt, is margarine voornamelijk gemaakt van zeer ongezond transvet. Het was pas onlangs dat artsen en wetenschappers zich realiseerden hoe schadelijk transvet voor het lichaam is. Tegenwoordig staat transvet bekend als het vet van de slagader dat wordt gevormd wanneer plantaardige oliën worden verhard tot margarine of bakvet. Transvet heeft veel meer nadelige effecten. Het is bekend dat het de bloedspiegels van LDL of slechte cholesterol verhoogt. Niet alleen dat, maar het verlaagt ook de niveaus van goede HDL-cholesterol. Transvet is ook een dader achter verstopte slagaders. (6)

 3. Margarine is gemaakt als een goedkoper alternatief voor boter. Als je nog steeds niet overtuigd bent, zijn hier de enkele zeer goede redenen waarom je de margarine moet weggooien en terug moet keren naar boter - grasgevoerde boter om precies te zijn.

7 Gezondheidsvoordelen van Butter Nutrition met gras

 1. Mensen praten niet veel over de enge kant van cholesterol dat te laag is. Je weet misschien niet eens dat laag cholesterol een rol kan spelen bij ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker, depressie en angst. Het wordt ook beschouwd als een risicofactor voor gewelddadig gedrag, zelfmoord en primaire intracerebrale bloeding, evenals een laag geboortegewicht of vroeggeboorte bij zwangere vrouwen. (11)

 2. Uit onderzoek dat in 1934 op het botervet aan het Ohio State University Laboratory of Physiological Chemistry werd uitgevoerd, bleek hoe een "sterk onverzadigd zuur", bekend als arachidonzuur (ARA), wordt gevonden in boter. (12) Waarom is dit belangrijk? Studies hebben meerdere gezondheidsvoordelen van arachidonzuur aangetoond.

 3. Een studie gepubliceerd in 2016 in het tijdschrift Nutrients gericht op de essentiële rol van arachidonzuur bij de ontwikkeling van zuigelingen en immuniteit. ARA is een voorloper van verschillende signaalmoleculen van het menselijk lichaam die uiterst belangrijk zijn voor een optimale immuunrespons en dus voor de algehele immuunsysteemfunctie. Bovendien, volgens dit recente onderzoek, "zijn er sterke aanwijzingen op basis van dier- en mensstudies dat ARA cruciaal is voor de groei van baby's, de ontwikkeling van de hersenen en de gezondheid." (13)

 4. U zult dit niet weten door het lezen van een productetiket, maar een van de hoogtepunten van botervoeding, vooral grasvoedingsbotervoeding, is het hoge gehalte aan boterzuur. Dit gezondheidsbevorderende zuur komt slechts in een paar voedingsmiddelen voor, en boter is er een van.

 5. Door boter met gras te eten, verhoogt u direct uw inname van boterzuur, waarvan de wetenschap heeft aangetoond dat het de ontsteking kan verminderen. Een van de specifieke manieren waarop is aangetoond dat het de ontsteking vermindert, is in de darmen van mensen met de ziekte van Crohn. (7)

 6. Zoals ik al eerder heb gezegd, is ontsteking de oorzaak van de meeste ziekten, en daarom is het waarschijnlijk dat veel mensen met verschillende ontstekingsgezondheidsproblemen meer boterzuur uit grasgevoerde boter in uw dieet hebben.

 7. Een hartstudie gepubliceerd in het tijdschrift Epidemiology keek naar de effecten van boter en margarine op hart- en vaatziekten. Wat hebben onderzoekers gevonden? Margarine consumptie verhoogde het risico op hart- en vaatziekten, terwijl boterinname helemaal niet geassocieerd was met het optreden van hart- en vaatziekten. (8)

 8. Een ander 16-jarig prospectief onderzoek gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition in 2010 evalueerde of de inname van zuivelproducten of aanverwante voedingsstoffen in verband staat met sterfte door hart- en vaatziekten (CVD). De onderzoekers ontdekten dat de inname van zuivelproducten over het algemeen niet geassocieerd was met overlijden aan HVZ of kanker. In vergelijking met de proefpersonen met de laagste vetinname van zuivelproducten, hadden de deelnemers met de hoogste inname (mediane inname was 339 gram per dag) eigenlijk een lager sterftecijfer als gevolg van HVZ na correctie voor calciuminname en andere variabelen. (9)

 9. Een van de vele nuttige vitamines die we uit boter halen, is vitamine A, die een breed scala aan functies voor ons lichaam heeft. Met gras gevoede boter heeft zelfs meer vitamine A dan gewone boter dankzij het gezondere grasgerichte dieet van de koe. In vergelijking met standaardboter kan grasgevoerde boter 3 procent of meer vitamine A per eetlepel bevatten. Dit klinkt misschien niet als veel, maar in de loop van een dag en je leven kan die toegevoegde vitamine A echt oplopen.

 10. Vitamine A speelt een cruciale rol bij de vorming en het onderhoud van niet alleen uw tanden, skelet en weke delen, maar ook uw slijmvliezen en huid. Vitamine A is ook nodig om goed zicht te behouden, vooral 's nachts of andere situaties met weinig licht. Vitamine A is ook essentieel voor een goede werking van het endocriene systeem, samen met reproductie en borstvoeding.

 11. U kunt uw dosis triglyceriden (MCT's) met korte en middellange ketens uit boter halen, die geweldig zijn voor het ondersteunen van uw immuunsysteem en het stimuleren van het metabolisme. De MCT's in boter (en kokosolie) kunnen onmiddellijk worden omgezet in brandstof voor de spieren en organen van uw lichaam. Dus in plaats van dat vet in je lichaam wordt omgezet in vet, worden MCT's veranderd in iets dat veel nuttiger is: energie. Van MCT's is ook aangetoond dat ze de eetlust onderdrukken, wat uitstekend is voor iedereen die op zoek is om af te vallen of gewoon hun totale calorie-inname wil verlagen.

 12. Als uw boter afkomstig is van koeien die zich voeden met groen gras, kan deze grote hoeveelheden geconjugeerd linolzuur (CLA) bevatten. Dit is een stof die mogelijk kan helpen bescherming te bieden tegen verschillende soorten kanker en het lichaam helpt spieren op te slaan in plaats van vet.

 13. Uit een onderzoek uit 1999 bleek dat grasgevoerde koeien veel CLA hadden. In het bijzonder "hadden koeien die weiden weiden en geen aanvullend voer ontvingen 500% meer geconjugeerd linolzuur in melkvet dan koeien die typische zuivelvoedingen kregen." Wauw, dat is veel meer CAO. (10) Zo is grasgevoerde boter een potentieel kankerbestendig voedsel.

 14. Ik heb eerder gepost waarom uw lichaam cholesterol nodig heeft. Enkele van de belangrijkste redenen zijn het feit dat cholesterol nodig is voor een gezonde cellulaire functie. Het is ook nodig om belangrijke hormonen te maken en van vitaal belang voor de ontwikkeling en functie van de hersenen en het zenuwstelsel.

 15. Met gras gevoederde boter met mate biedt een ruime dosis dagelijkse cholesterol die u hopelijk kan helpen al deze belangrijke gezondheidsproblemen af ​​te wenden.

Wat voor boter te kopen en hoe te gebruiken

 1. Naar mijn mening de werkelijk ideale boter:

 2. Het is vrijwel een garantie dat uw plaatselijke gezondheidswinkel biologische, grasgevoerde boter heeft, en het lijkt nu dat vrijwel elke ketenwinkel tegenwoordig grasgevoerde boter bij zich heeft. Boter vinden die met gras is gevoed, biologisch is en ook is gemaakt van rauwe melk, kan lastiger zijn, maar ik zou ervoor kiezen als je het vindt. Het is waarschijnlijker dat je gekweekte boter vindt die is gemaakt van gefermenteerde melk. Je kunt misschien ook wat verse grasgevoerde boter vinden op de markt van je lokale boer.

 3. Ongezouten boter heeft vaak de voorkeur bij het koken, terwijl gezouten boter de beste keuze is als het gaat om eenvoudig voedsel zoals een stuk beboterde toast. Het gebruik van gezouten boter bij het koken kan de smaak van uw eindproducten weggooien. Dit geldt vooral als het gaat om bakken wanneer extra zout niet wenselijk is. Als je aan het bakken bent, wil je vrijwel altijd kiezen voor ongezouten grasboter, tenzij het recept anders zegt. Je kunt gezouten met gras gevoederde boter gebruiken bij het koken als je eigenlijk wat zout aan je gerecht wilt toevoegen, zoals bij vis, vlees, groenten, stoofschotels en soepen. Zorg ervoor dat je het weglaat of gebruik minder zeezout om het gebruik van gezouten boter in evenwicht te brengen.

 4. Boter is bij kamertemperatuur vast en vloeibaar bij verhitting. Het is niet bedoeld voor koken op hoge temperatuur omdat de vaste melkbestanddelen snel verbranden. Wanneer je het in de keuken gebruikt, voegt boter rijkdom toe. Veel koks suggereren dat je deze rijkdom in balans brengt met de toevoeging van een zuur, verduidelijkend ingrediënt zoals citroensap. Het culinaire gebruik voor boter is vrij eindeloos. Ik ben ook dol op deze zeven toepassingen voor boter, die je zeker zullen verrassen.

 5. Lactose-intolerantie wordt gedefinieerd als het onvermogen om lactose te verteren, het suiker dat voornamelijk voorkomt in melk en zuivelproducten. Het wordt veroorzaakt door een tekort aan lactase in het lichaam, een enzym dat wordt geproduceerd door de dunne darm dat nodig is om lactose te verteren.

 6. Sommige mensen die mild lactose-intolerant zijn, doen het prima met boter omdat het alleen sporen van lactose bevat, maar als je echt last hebt van lactose, is het een goed idee om boter te vermijden. In plaats daarvan kunt u kiezen voor geklaarde boter (ghee) omdat deze nog minder lactose bevat dan boter of helemaal geen lactose.

 7. Echte boter van grasgevoerde koeien is eigenlijk een geweldig, gezond voedsel dat veel meer voordelen biedt dan je zou verwachten. De term 'gezonde boter' is vooral waar wanneer u boter koopt die grasgevoerd en biologisch is. Bonuspunten als het ook van rauwe melk en lokaal is. Botervoeding met gras is zeker beter dan bewerkte, nepmargarine en voordelen van grasgevoederde boter zijn onder meer de ontstekingsremmende, hart-gezonde, energiebevorderende, eetlust onderdrukkende kracht.

 8. Natuurlijk moet u kopen wat u zich kunt veroorloven en waartoe u toegang hebt, maar wanneer u kunt, hoop ik dat u voor de gezondste boteroptie kiest die mogelijk is! Net als grasgevoerd rundvlees, biedt grasgevoerde boter een schat aan heerlijke manieren om uw gezondheid te verbeteren.

 9. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407