Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Greenbean Diet

Fluoride

 1. Sperziebonen zijn een eetbare pod gemaakt van verschillende planten. Ze zijn het hele jaar door beschikbaar, maar hebben een piekperiode van zomer tot herfst. Zoek tijdens het winkelen naar stevige, heldere bonen. Dit geeft de gezondste en best smakende aan. Deze voedingsrijke groenten kunnen een belangrijk onderdeel van uw dieet zijn.

Appetite

 1. Sperziebonen zijn caloriearm voedsel - een enkel kopje bevat slechts 37 calorieën - met in totaal 4 g voedingsvezels. Daarom vullen ze onevenredig goed en kunnen ze, als hoeksteen van het dieet, overeten voorkomen, wat een van de grootste redenen is waarom mensen moeite hebben met afvallen en een uitgebalanceerd, gezond dieet handhaven.

Voedingsstoffen

 1. Groene bonen zijn een belangrijke bron van vitamine C, die nodig is voor de groei en het herstel van weefsel, en ijzer, een mineraal dat wordt gebruikt voor de vorming van rode bloedcellen. In mindere mate kunnen groene bonen enkele van de dagelijkse aanbevelingen van kalium en complexe koolhydraten bevatten. Groene bonen kunnen echter niet alle voedingsstoffen leveren en zijn daarom slechts een onderdeel van een compleet dieet.

Overwegingen

 1. Groene bonen bevatten weinig natrium, cholesterol en totaal vet. Sommige vetten zijn echter absoluut essentieel in het dieet om de gezondheid te behouden. Volgens MayoClinic.com zou vet 20 tot 35 procent van je totale calorieën moeten vertegenwoordigen. Het is beter te vinden in voedingsmiddelen zoals noten, oliën en avocado's. Bovendien leveren groene bonen slechts 4 procent van het dagelijks benodigde eiwit. Het is een goed idee om vlees, zuivel of peulvruchten aan je dieet toe te voegen voor eiwitten.

Voordelen

 1. Vanwege het vermogen van vezels om de absorptiesnelheid in het spijsverteringsstelsel te regelen, kunnen groene bonen helpen bij het verlagen van hoge bloedsuikerspiegels, wat kan leiden tot diabetes en cholesterol, een risicofactor voor het hart ziekte. Groene bonen zijn ook een goede voedselkeuze voor mensen die deze risicofactoren en -omstandigheden al hebben ontwikkeld. Vezel kan echter niet bij elke ziekte helpen. Het bewijs dat het colorectale kanker kan verminderen, is nogal gemengd.

Voorbereidingen

 1. Sperzieboon is een algemene term die typisch verwijst naar de bonen afkomstig van plantensoorten zoals de langwerpige boon, de vleugelboon en vooral de gewone boon. Ze kunnen worden gekookt, gestoomd, tot een puree worden gemaakt en, met het oog op de voedingsdiversiteit, worden gemengd met voedsel zoals amandelen, spek, basilicum, bechamelsaus, boter, room, knoflook, citroen, munt, champignons, nootmuskaat, olijfolie , uien, oregano, Parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, tomaten, azijn, noten en Worcestershire-saus.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407