Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Griekse yoghurt tijdens de zwangerschap

Tips en porties

 1. Zwangerschap vereist dat u een uitgebalanceerd dieet eet dat alle vitamines en mineralen biedt die u en uw groeiende baby nodig hebben voor een goede gezondheid. Griekse yoghurt is een voedzame aanvulling op je zwangerschapsdieet dat veel van de voedingsstoffen levert die je dagelijks nodig hebt. Meer informatie over de voordelen kan ertoe leiden dat u naar de supermarkt gaat en dit voedzame voedsel inslaat.

Vitaminen

 1. Hoewel Griekse yoghurt geen grote hoeveelheden vitamines levert, levert het wel kleine hoeveelheden die u kunnen helpen aanvullen wat u nodig heeft voor een gezonde zwangerschap. Griekse yoghurt levert ongeveer 2 procent van uw dagelijkse behoefte aan vitamine A, een voedingsstof die essentieel is voor de gezondheid van de ogen van uw groeiende baby. Sommige merken Griekse yoghurt, zoals Chobani, leveren ook ongeveer 2 procent van je dagelijkse vitamine C- en ijzerbehoefte.

Calcium

 1. Calcium - een mineraal waar je veel van nodig hebt tijdens de zwangerschap - is opmerkelijk aanwezig in een portie Griekse yoghurt. BabyCenter merkt op dat als je niet genoeg calcium binnenkrijgt uit je dieet, je baby zal uitlogen wat het nodig heeft uit je eigen winkels, waardoor je een tekort kunt hebben. Een 7-oz. portie Griekse yoghurt met een lichte smaak levert 20 procent van je dagelijkse calciumbehoefte. Fruitsmaken leveren ongeveer 10 procent van het calcium dat je elke dag nodig hebt. Griekse yoghurt bevat ook een kleine hoeveelheid natrium, die u in uw zwangerschapsdieet moet beperken om hoge bloeddruk en een opgeblazen gevoel te voorkomen.

Voordelen voor de zwangerschap

 1. Griekse yoghurt biedt extra voordelen die verder gaan dan vitamines en mineralen. Het heeft ongeveer twee keer zoveel eiwit als reguliere soorten yoghurt. Eiwit is cruciaal tijdens de zwangerschap, omdat het de ontwikkeling van je baby ondersteunt, maar je ook de energie levert die je nodig hebt om een ​​gezond mens te laten groeien. Een 7-oz. doos gewone Griekse yoghurt heeft ongeveer 20 g eiwit, terwijl gearomatiseerde variëteiten ongeveer 12 g bevatten. Een ander voordeel is dat Griekse yoghurt minder suiker bevat dan gewone yoghurt.

Aanbevolen recepten

 1. Schep yoghurt in een kleine kom en bedek met een scheutje honing en een handvol gesneden amandelen of gehakte walnoten. Voeg 1/4 kopje gewone Griekse yoghurt toe aan een fruitsmoothie of vries in en geniet met vers fruit in plaats van ijs of andere suikerachtige desserts. Maak een gezonde dip voor groenten door gewone Griekse yoghurt te combineren met verse dille en knoflookpoeder. Verspreid Griekse yoghurt op een bagel in plaats van roomkaas. Elk van deze suggesties voegt een deel van de eiwitten, vitamines en mineralen toe die zowel u als uw ongeboren baby nodig hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407