Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Grits High Blood Sugar

Tot slot - Kun je iets voor niets krijgen?

 1. Een soort brij gemaakt van steengemalen maïs of maïs, grutten zijn een zuidelijk voedselbestanddeel, vaak gegeten als ontbijt of diner bijgerecht. Als voedsel op basis van maïs bevatten grutten koolhydraten, de voedingsstof in voedsel dat wordt omgezet in suiker en vervolgens wordt vrijgegeven in de bloedbaan. Hoewel grutten een effect hebben op de bloedsuikerspiegel, mogen ze bij het eten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet geen hoge bloedsuikers veroorzaken. Raadpleeg uw arts voordat u uw dieet wijzigt.

Hoge bloedsuiker

 1. Een hoge bloedsuikerspiegel voorkomen is belangrijk, of u nu diabetes hebt of niet. Bepaalde soorten voedsel, zoals snoep of patat, zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt. Een snelle toename van de bloedsuikerspiegel voor mensen zonder diabetes leidt vaak tot een snelle daling, waardoor energie kan zappen en u hongerig kunt worden. Mensen met diabetes Gezonde voedingskeuzes maken, waaronder grutten, om de bloedsuikerspiegel te handhaven, helpt bij honger en gewichtsbeheersing en kan ook uw risico op diabetes verminderen.

Koolhydraten en bloedsuiker

 1. Proteïne en vet hebben slechts een minimaal effect op de bloedsuikerspiegel, terwijl koolhydraatvoedingsmiddelen - waaronder brood, ontbijtgranen, fruit, melk en zetmeelrijke groenten zoals maïs - een groter effect hebben. Door de hoeveelheid koolhydraten die je eet bij elke maaltijd te regelen, kun je je bloedsuikers onder controle houden. Een portie gekookte gele maïskorrels van 1/2-kops bevat 14 gram koolhydraten, terwijl dezelfde portie gekookte witte maïskorrels 19 gram bevat. Uw arts of diëtist kan u helpen bepalen hoeveel koolhydraten u bij elke maaltijd moet eten om uw bloedsuikerspiegel te reguleren als u diabetes heeft. Over het algemeen is het volgens de American Diabetes Association meestal ongeveer 45 tot 60 gram koolhydraten bij elke maaltijd.

Grits and the Glycemic Index

 1. Niet alle koolhydraten beïnvloeden de bloedsuikerspiegel op dezelfde manier. De glycemische index, of GI, rangschikt koolhydraten op een 100-puntsschaal op basis van hoe snel ze de bloedsuikerspiegel verhogen. Voedingsmiddelen met een hoge GI van meer dan 70 verhogen snel de bloedsuikers, terwijl voedingsmiddelen met een lage GI, of minder dan 55, de bloedsuikers geleidelijk verhogen. Hoewel er veel factoren zijn die de GI van een voedingsmiddel beïnvloeden, inclusief verwerking en toegevoegde ingrediënten, heeft grutten een GI van 40, waardoor het een GI-voedingsmiddel met een lage GI is.

Grutten in uw dieet

 1. Zolang u de portie van 1/2-cup niet overschrijdt, mag grutten uw bloedsuikerspiegel niet verhogen. Gebruik maatbekers en een kleine kom om porties onder controle te houden. Gebruik voor de calorieregeling magere melk om je ochtendgrutten te maken en laat de boter weg. Als je van garnalen met je grutten houdt, gebruik dan volle melk, of nog beter vetarm of vetvrij, in plaats van room en snijd het spek en de boter terug voor een diner met minder vet en minder calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407