Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Groene munt: gezondheidsvoordelen en meer

Groene munt: gezondheidsvoordelen en meer

 1. Groene munt bevat vitamines, antioxidanten en vitale voedingsstoffen. Het aroma lijkt erg op dat van pepermunt. Het bevat minder menthol dan pepermunt, maar het is rijk aan limoneen, dihydrocarvone en cineol. Het heeft een zoetere smaak dan pepermunt.

 2. Net als andere kruiden uit de mintfamilie heeft groene munt een vierkante steel. De bladeren zijn ongeveer 5 centimeter tot 9 centimeter lang en 1,5 centimeter tot 3 centimeter breed. De uiteinden van de bladeren zijn puntig, zoals speren, vandaar de naam.

Mogelijke gezondheidsvoordelen van groene munt

 1. Verse groene munt kan in verschillende recepten worden gebruikt. Veel gezondheidsvoordelen zijn toegeschreven aan groene munt, of deze nu vers wordt geconsumeerd of als essentiële olie wordt gebruikt.

 2. Sommige mensen gebruiken groene munt om symptomen van misselijkheid, indigestie, gas, hoofdpijn, kiespijn, krampen en keelpijn te verlichten.

 3. Het wordt ook topisch op de huid aangebracht om zwelling als gevolg van zenuw- of spierpijn te verminderen.

 4. Een rapport gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry geeft aan dat groene muntextract heeft "goede totale fenol- en flavonoïde-inhoud" en "uitstekende antioxiderende activiteit."

 5. Essentiële olie van groene munt heeft schimmelwerende eigenschappen, volgens een studie gepresenteerd op de Internationale Conferentie over milieu- en landbouwtechniek van 2011.

 6. Groene munt kan helpen de symptomen van spijsverteringsproblemen te verlichten, door de buikspieren te ontspannen, de symptomen van misselijkheid en andere spijsverteringsproblemen te verminderen.

 7. Onderzoek gepubliceerd in fytotherapie Onderzoek suggereert dat het drinken van twee kopjes groene munt thee per dag gedurende 5 dagen het niveau van androgenen bij vrouwen met hirsutisme zou kunnen verminderen. Een tweede, 30-daagse studie van 41 vrouwen met polycysteus ovarium syndroom, leverde vergelijkbare resultaten op.

 8. Hirsutisme bij vrouwen veroorzaakt haargroei op het gezicht, de borsten en de buik. Het kan tot veel leed leiden. Het haar groeit vanwege te hoge niveaus van de "mannelijke" androgene hormonen.

 9. Extract van groene munt en rozemarijn is recent gevonden om het geheugen te verbeteren. Prof. Susan Farr, van de Saint Louis University School of Medicine, heeft gesuggereerd dat als antioxidanten van groene munt en rozemarijn worden omgezet in een verbeterd extract, ze kunnen helpen om het leren en het geheugen te verbeteren. Dit kan helpen bij leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang.

 10. Andere gezondheidsproblemen die groene munt kan hebben bij de behandeling, zijn onder meer:

 11. Sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat vier kopjes groene thee per dag een negatief effect hebben op het mannelijke libido, maar een knaagdieronderzoek heeft aangegeven dat dit niet waar is.

Voedingsprofiel van groene munt

 1. De voedingswaarde van 100 gram verse groene munt is:

Essentiële olie van groene munt

 1. Essentiële oliën van groene munt hebben schimmelwerende en antioxiderende eigenschappen. Ze kunnen worden gebruikt voor het conserveren van natuurvoeding en als insecticide.

 2. In tegenstelling tot verse groene munt is essentiële olie van groene munt niet eetbaar. Voor gebruik moet het worden verdund met een dragerolie. Het kan irriteren als het in contact komt met de huid of de ogen.

Serveersuggesties voor verse groene munt

 1. Verse groene muntblaadjes bevatten een veel lager niveau van menthol dan andere muntsoorten, waardoor het minder scherp en meer geschikt is voor gezondheidsdranken en koken.

 2. Enkele suggesties voor porties zijn:

 3. Voor een avontuurlijker idee, probeer vers spearmint-ijs of een gekruide salade van gestoofd rundvlees met geroosterde rijst.

 4. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vermeldt groene munt als "algemeen erkend als veilig voor het beoogde gebruik."

 5. Mensen met een mintallergie kunnen een milde reactie ervaren, waaronder huiduitslag, keelirritatie, hoofdpijn of duizeligheid.

 6. Artikel laatst bijgewerkt door Tim Newman op do 11 januari 2018. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Kanatt, S. R., Chander, R., Sharma, A. (2007). Antioxidant potentieel van munt (Mentha spicata L.) in door straling verwerkt lamsvlees [!abstract

 8. St. Louis University. (2013, 14 november). Kunnen bepaalde kruiden de ziekte van Alzheimer afwenden? [!persbericht

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407