Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Groenten Groenten rijk aan enzymen

Overwegingen

 1. Enzymen spelen een essentiële rol bij de vertering van het voedsel. Enzymen bestaan ​​uit eiwitten die helpen bij veel gebeurtenissen in het lichaam, waaronder de afbraak van voedingsstoffen voor opname. Sommige enzymen worden in het lichaam gemaakt voor gebruik tijdens deze processen, anderen komen uit voedingsmiddelen. Sommige groenten en fruit bevatten grote hoeveelheden enzymen. Deze enzymen kunnen ook helpen ziekten te voorkomen.

Pineapple

 1. Ananas bevat veel enzym-bromelaïne. Hoewel over het algemeen niet geconsumeerd, bevat de stengel van de ananas de hoogste hoeveelheid bromelaïne. Volgens het University of Maryland Medical Center helpt bromelaïne ontstekingen door infecties en verwondingen te verminderen. Bromelaïne kan ook nuttig zijn voor de behandeling van tendinitis, verstuikingen, verrekkingen en andere soorten spierblessures. De Universiteit van Maryland merkt op dat verschillende studies andere mogelijke voordelen van bromelaïne hebben geconcludeerd, waaronder behandeling voor sinusitis en indigestie.

Papaya

 1. Niet-gerijpte papaja bevat het enzym papaïne. Papaïne helpt eiwitten af ​​te breken in kleinere eenheden, aminozuren genoemd. Het lichaam gebruikt de aminozuren voor veel basisfuncties. Papaïne-enzymen zijn nuttig voor de behandeling van doorligwonden, huidzweren en wonden van een operatie volgens de University of Maryland Medical Center. Ze kunnen ook wondgenezing door brandwonden bevorderen. Dit enzym is zonder recept verkrijgbaar in pil- of poedervorm. Bespreek het voor gebruik met een arts.

Asparagus

 1. Asperges bevatten glutathione peroxidase, een enzym dat het lichaam gebruikt om antioxidanten te maken, die worden gebruikt om kankerverwekkende middelen te bestrijden. Om het meeste voordeel uit glutathione peroxidase te halen, eet je asperges rauw, omdat het kookproces veel van de glutathione peroxidase vernietigt. Asperges bevatten ook veel foliumzuur en andere vitamines en mineralen.

Rauwe groenten en fruit

 1. Veel rauwe groenten en fruit zijn van nature overvloedig aanwezig in spijsverteringsenzymen. Omdat veel enzymen worden vernietigd bij verhitting boven 115 graden F, is het beter om rauwe groenten en fruit te eten voor het maximale voordeel. Over het algemeen zijn de enzymen die ze bevatten het meest gunstig voor het verteren van de voedingsstoffen in dat specifieke voedsel, maar zijn ook noodzakelijk voor het gehele spijsverteringsproces. Hoewel alle groenten en fruit enzymen bevatten, omvatten degenen die de grootste hoeveelheden in onbewerkte vorm bevatten, appels, avocado's, wortelen, grapefruit, spinazie en tomaten.

Supplementen

 1. Hoewel het verleidelijk kan zijn om naar een natuurvoedingswinkel te gaan om een ​​verscheidenheid aan enzymen in supplementvorm te kopen, is het belangrijk om de vele andere voordelen van het consumeren van fruit en groenten te onthouden. Het verlagen van uw cholesterolgehalte, het verlagen van uw gewicht en het verhogen van uw algehele voedingsstatus zijn allemaal belangrijke redenen voor het toevoegen van fruit en groenten aan uw dieet. Voordat u met een supplementprogramma begint, is het van cruciaal belang om met een medische professional te spreken om ervoor te zorgen dat het supplement geen invloed heeft op andere medicijnen die u gebruikt en om de mogelijke bijwerkingen te bespreken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407