Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Groenten met de hoogste bron van co-enzym Q10

Zeven stappen naar verbeterd welzijn

 1. Co-enzym Q10 of CoQ10 is een verbinding die in uw cellen wordt aangetroffen. Co-enzymen helpen enzymen hun werk te doen; enzymen zijn eiwitten die de snelheid versnellen waarmee chemische reacties in cellen optreden. CoQ10 verhoogt je immuunsysteem en is een antioxidant die vrije radicalen opruimt, die celschade en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, volgens het University of Maryland Medical Center. Je lichaam produceert van nature schadelijke vrije radicalen en milieutoxines verhogen hun aantal. Co-enzym Q10-rijke groenten neutraliseren vrije radicalen en helpen uw lichaam de groei van gezonde cellen te behouden.

CoQ10 in Spinazie

 1. De rijkste plantaardige bron van co-enzym Q10 is spinazie. Hoe spinazie en andere groenten worden bereid, is van invloed op de bruikbaarheid van het co-enzym Q10 voor uw systeem. Voor een optimale werking van CoQ10 moeten groenten vers, rauw en onbewerkt zijn. Co-enzym Q10 wordt in de meeste lichaamsweefsels aangetroffen. De hoogste concentraties bevinden zich in het hart, de lever, de nieren en de alvleesklier. De laagste hoeveelheden zitten in de longen. Het Linus Pauling Instituut legt uit dat de hoeveelheid co-enzym Q10 in je lichaam afneemt naarmate je ouder wordt. Daarom is het belangrijk om uw consumptie van voedingsmiddelen die CoQ10 bevatten, te verhogen naarmate u ouder wordt.

Inhoud Broccoli CoQ10

 1. Het co-enzym Q10 in broccoli en broccolispruiten kan hartziekten helpen behandelen en voorkomen vanwege de antioxiderende eigenschappen. Het verhoogt ook de energieproductie in cellen en remt de vorming van bloedstolsels. Broccoli en broccolispruiten bevatten verbindingen die effectief kunnen zijn in de strijd tegen de bacteriën die maagzweren veroorzaken. Om co-enzym Q10 levensvatbaar te houden, moet voedsel worden gekweekt en geproduceerd in een niet-verontreinigde omgeving. Groenten mogen niet worden ingevroren of ingeblikt, anders kunnen de voordelen verloren gaan. Volgens het Linus Pauling Instituut gaat ongeveer 14 tot 32 procent van CoQ10 verloren wanneer groenten worden gebakken, maar het kookproces heeft geen nadelige invloed op CoQ10-niveaus van de groenten.

Inhoud bloemkool en CoQ10

 1. Groenten zoals bloemkool, wanneer rauw of gekookt gegeten, onderhoud en verhoog de natuurlijke voorraden CoQ10 van uw lichaam. Rauwe bloemkool geserveerd met hummus dip is een groentesnack met een hoog gehalte aan co-enzym Q10. In een artikel in juli 2009 getiteld "Supplementen of echt voedsel: wat werkt het beste om de gevolgen van veroudering te bestrijden?" auteur Sean Brenner legt uit dat UCLA-professor en onderzoekswetenschapper, Sally Frautschy, groenten en fruit aanbeveelt als de meest waarschijnlijke bronnen van anti-verouderingsvoeding. Op de UCLA Research Conference on Aging 2009 waren de professoren Frautschy en Zhaoping Li het erover eens dat het eten van een verscheidenheid aan groenten en fruit de gezondste manier is om ervoor te zorgen dat uw lichaam de juiste niveaus van co-enzym Q10 en andere essentiële voedingsstoffen behoudt.

Peulvruchten

 1. Peulvruchten, die divers, veelzijdig en voedzaam zijn, behoren tot een klasse groenten die bonen, erwten, bepaalde noten en linzen omvat. Peulvruchten, zoals pinda's en sojabonen, en voedsel zoals tofu, zijn goede plantaardige bronnen van co-enzym Q10. Co-enzym Q10-tekortkomingen zijn niet gemeld bij de algemene bevolking, en dit heeft wetenschappers en voedingsdeskundigen ertoe gebracht te veronderstellen dat menselijke biosynthese en een gevarieerd dieet, inclusief peulvruchten en andere groenten, voldoende co-enzym Q10 kunnen bieden voor een gezond persoon.

Hoe het te nemen

 1. Omdat co-enzym Q10 eigenschappen lijkt te hebben die helpen bij het bestrijden van een breed scala aan gezondheidsproblemen, van migraine tot kanker, wenden mensen zich soms tot supplementen naast of in plaats van aanbevolen groenten en andere CoQ10-rijke voedingsmiddelen . Het University of Maryland Medical Center legt uit dat co-enzym Q10 vetoplosbaar is, dus het moet worden gegeten met een vette maaltijd of het kan niet effectief worden opgenomen. Helaas worden de meeste co-enzym Q10-supplementen verkocht in ongeformuleerde of poedervorm en bieden ze waarschijnlijk geen gezondheidsvoordelen. Dat is de reden waarom voedingsmiddelen gezondere bronnen van co-enzym Q10 zijn. Als u ervoor kiest om supplementen of vitamines te nemen, raadpleeg dan eerst uw arts of een getrainde voedingsdeskundige.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407