Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Groenten met een hoog natriumgehalte groenten

Stap 7

 1. Hoewel natrium in de meeste voedingsmiddelen voorkomt, bevatten groenten en fruit van nature weinig voedingsstoffen. Als natriuminname een probleem voor u is, kan het u helpen bij het plannen van uw dieet als u zich bewust wordt van de weinige groenten en fruit met een hoger natriumgehalte. Let op dat ingeblikte of gedroogde groenten en fruit veel natrium kunnen bevatten als gevolg van toegevoegde conserveermiddelen zoals zout.

Ingeblikte en ingemaakte olijven

 1. Olijven in de supermarkt of het restaurant worden meestal ingeblikt. Rijpe olijven in blik bevatten 24 milligram natrium voor één kleine olijf. Een ingeblikte olijf van een kolossale grootte bevat maar liefst 110 milligram, dus een portie van vijf betekent dat je 550 milligram natrium verbruikt. Als je een olijf met een lager natriumgehalte wilt, zoek dan blikken of potten met de uitdrukking "natriumarm" op het etiket.

Fruit en fruitproducten

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een mammyappel het meeste natrium per portie. Een van deze grote ronde tropische vruchten bevat 127 milligram natrium. Guaves en passievrucht zijn de enige andere vruchten in de ruwe vorm die 50 milligram natrium of meer per portie bevatten. Fruitproducten - zoals appelmoes, gedroogde appels, cranberrysaus, cranberry-sinaasappelsaus en appelsap - bevatten meer dan 50 milligram natrium, aldus de USDA.

Groenten

 1. Een kardoen, dat is geclassificeerd als een bladgroente, bevat volgens de USDA het hoogste natriumgehalte van elke rauwe groente, met 303 milligram in 1 kop geraspte kardoen. Rauwe knolselderij, waspompoen, artisjokken, bieten, wortelen, zeewier, rapen, bietengroenten, selderij en snijbiet bevatten 75 milligram natrium of meer per portie. Indien gekookt zonder zout, bevatten zoete aardappelen, spinazie en collards 75 milligram natrium of meer per portie.

Peulvruchten

 1. De USDA zegt dat peulvruchten en bonen kunnen worden beschouwd als onderdeel van de groentevoedselgroep. Het Bean Institute heeft geconstateerd dat bonen het meest worden geconsumeerd in blik, en ingeblikt voedsel bevat vaak meer natrium. Ingeblikte marinebonen hebben het hoogste natriumgehalte per portie van 1 kop, met 1174 milligram. Zoek naar bonenproducten met het label "natriumarm" als u uw inname in de gaten houdt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407