Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Groentesoep met weinig koolhydraten

Meer over MyPlate

 1. Groentesoep eten is een geweldige manier om je dagelijkse groenten te krijgen, maar om het koolhydraatarm te houden, moet je niet zomaar een oud blik soep van de plank halen. Commercieel bereide soepen hebben meer koolhydraten dan een zelfgemaakte soep gemaakt met verse groenten. Maak je echter geen zorgen, een eenvoudige groentesoep is snel en eenvoudig te maken. En als je een grote pot maakt, heb je hem klaar om te genieten op die dagen van de week dat je geen zin hebt om te koken.

Bijna-elke-groentesoep

 1. U kunt bijna elke groente uit de lijst met toegestane voedingsmiddelen kiezen en deze in soep veranderen. Een grote kom vol met spinazie, champignons, peultjes, paprika en selderij levert ongeveer 9 gram netto koolhydraten - totale koolhydraten minus vezels. Wees voorzichtig als je ui of knoflook toevoegt. Je krijgt 2 gram netto koolhydraten van 2 eetlepels gehakte ui. Dezelfde portie gehakte knoflook heeft 5 gram.

 2. Om een ​​pot groentesoep te maken die ongeveer zes porties oplevert, begin je met het snijden van een pond verse groenten. Bak ze in olijfolie, maar laat ze niet zacht worden. Deze stap voegt meestal een laagje smaak toe, dus je kunt het overslaan als je haast hebt. Voeg ongeveer 4 koppen bouillon toe en laat sudderen tot de groenten zacht zijn of beetgaar - enigszins stevig - als je dat liever hebt. Voila, je hebt groentesoep.

 3. U kunt runder-, kip- of groentebouillon gebruiken, maar ga samen met rundvlees of kip om koolhydraten binnen te houden. Ze hebben geen netto koolhydraten, terwijl een kopje groentebouillon 3 gram bevat. Om smaak toe te voegen zonder koolhydraten te stimuleren, kies uit kruiden zoals laurier, selderijzout, kerriepoeder en Italiaanse kruiden.

Koolhydraatarme bloemkool en broccolisoep

 1. Bloemkool en ongezoete soja- of amandelmelk vormen een romige basis voor broccolisoep. Begin met het bakken van een kleine hoeveelheid gehakte ui in olijfolie. Voeg ongezoete soja- of amandelmelk en gehakte bloemkool toe en laat sudderen tot de bloemkool zacht is. Meng de bouillon in een keukenmachine tot de klontjes bloemkool verdwenen zijn, voeg dan gehakte broccoli toe en laat sudderen tot deze zacht zijn. Een kom met 1/2 kop broccoli en een kop gekookte bloemkool en amandelmelk bevat ongeveer 6 gram netto koolhydraten.

 2. Strooi de geraspte kaas over de soep nadat deze in een kom is geschept en klaar is om te worden geserveerd. Probeer wat Parmezaanse kaas, mozzarella, cheddar, Zwitsers of feta; ze voegen tot 1 gram netto koolhydraten per ons toe. Je kunt je soep ook vullen met een beetje gehakt spek.

Koolhydraten in tomatensoep op basis van groenten

 1. Tomaten vormen een natuurlijke basis voor groentesoepen, maar let op porties omdat tomatenbouillon meer koolhydraten bevat dan andere soorten bouillon. Gazpacho, een groentesoep die koud wordt geserveerd, is gebaseerd op een bouillon van tomaten en tomatensap. Een kom met de helft van een gehakte tomaat, 1/2 kop paprika en komkommer, een vleugje ui en 1 kop tomatensap bevat ongeveer 13 gram netto koolhydraten.

 2. Als 13 gram netto koolhydraten te hoog klinkt, breng dan het aantal koolhydraten omlaag door enkele of alle tomatensap te vervangen door een koolhydraatarme Marinara-saus. Aan de andere kant beveelt fase 1 van het Atkins-dieet aan om 12 tot 15 gram netto koolhydraten uit groenten te halen, wat betekent dat u uw dagelijkse behoefte kunt vullen met één kom gazpacho. Soepen op basis van tomaten passen waarschijnlijk echter beter in een koolhydraatarm dieet dat dagelijks meer dan 20 gram koolhydraten toelaat.

Vervangingen en tips

 1. Mogelijk vindt u enkele speciaal samengestelde koolhydraatarme soepen in de supermarkt. Als dit niet het geval is, controleer dan het etiket op andere soepen en trek de vezels af van de totale koolhydraten om netto koolhydraten per portie te krijgen. De Atkins Carb Counter laat zien dat een portie van 1 kop van verschillende soorten commercieel beschikbare paddenstoelen-, groente- en tomatensoepen 11 tot meer dan 20 gram netto koolhydraten bevat. Deze soepen werken al dan niet in uw dieetplan, afhankelijk van uw koolhydraatbeperking.

 2. Beter nog, gebruik de gemengde bloemkoolbasis om een ​​romige champignonsoep of selderijsoep te maken. Groene bladgroenten, zoals escarole, waterkers, rucola en paksoi bevatten minder koolhydraten dan de meeste andere groenten. Gooi ze aan het einde van de bereiding in de soep, waardoor ze voldoende tijd hebben om nauwelijks zacht te worden zonder te gaar te worden.

 3. Als uw koolhydraatarm dieet noten bevat, verwijdert u enkele groenten uit de bouillon en meng ze in een keukenmachine met macadamia-noten of walnoten, en meng ze vervolgens terug in de soep. Samen met het toevoegen van een rijke smaak, zullen ze de basis verdikken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407