Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gymnastiekoefeningen voor kinderen

Moeten kinderen Epsom-zoutbaden nemen?

 1. Cardiovasculaire en krachttrainingsoefeningen bieden verschillende voordelen voor kinderen, waaronder een groter uithoudingsvermogen, sterkere spieren en botten en een verbeterd zelfvertrouwen. Laat uw kind kennismaken met fitnessapparatuur voordat u een trainingsprogramma start om te zorgen voor de juiste veiligheid en techniek. Veel healthclubs bieden een sportschool-oriëntatie voor jonge atleten, of hebben specifieke richtlijnen voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt leeftijdsafhankelijke oefeningen aan die uw kind leuk vindt, waaronder cardiovasculaire, krachttraining en botversterkende activiteiten. Houd altijd toezicht op uw kind wanneer u gewichten of andere apparatuur gebruikt.

Oefeningen bovenlichaam

 1. Begin met lichaamsgewichtoefeningen zoals planken, opdrukoefeningen of pullups. Naarmate de kracht van uw kind verbetert, voegt u apparatuur toe, zoals een weerstandsband, lichte handgewichten of een medicijnbal. Voer biceps krullen en laterale verhogingen uit met een weerstandsband of lichte handgewichten. Schouderpersen en triceps-oefeningen kunnen worden uitgevoerd met behulp van lichte handgewichten of een medicijnbal. Gooi een 2 pond. medicijnbal heen en weer met uw kind voor een totale armtraining. Als uw health club dat toelaat, leert u uw kind de juiste vorm en techniek op oefeningsmachines. Veel machines zijn niet gemaakt voor kinderen en zijn mogelijk niet veilig in gebruik. Kids Health raadt aan dat de training van een kind bestaat uit een groot aantal herhalingen gecombineerd met een licht gewicht of weerstand.

Oefeningen voor het onderlichaam

 1. Squats en lunges zijn eenvoudige oefeningen die een totale beentraining voor uw kind bieden. De juiste vorm bij het hurken en lungen is essentieel om te voorkomen dat de knieën of rug worden gewond. Zodra de beenkracht van uw kind verbetert, voegt u lichte handgewichten of een medicijnbal toe aan squats en lunges. Laat uw kind met beide handen een medicijnbal vasthouden en een muurzitplaats uitvoeren. Daag uw kind uit om langere tijd te zitten tijdens elke muurzit. Begin met 10 seconden en werk eraan om de zitplaats gedurende één minuut vast te houden. Eenvoudige oefeningen zoals kuitverhogingen en beenliften werken beenspieren zoals de voorkant en achterkant van de kuit, en de binnen- en buitendij.

Cardiovasculaire oefeningen

 1. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention moet uw kind ten minste 60 minuten per dag cardiovasculaire activiteit uitoefenen. Vraag uw gezondheidsclub naar leeftijdseisen voor bepaalde cardiovasculaire apparatuur voordat u uw kind op een loopband, elliptische machine of hometrainer zet. Als uw sportschool een indoor basketbalveld heeft, speel dan estafette of sprintgames op het veld. Neem een ​​springtouw mee of leen voor gebruik op het basketbalveld of in een gebied dat specifiek is voor springtouw. Begin met touwtjespringen gedurende 10 seconden en werk tot een minuut, doe verschillende sets springtouwintervallen. Springtouw biedt zowel cardiovasculaire als botversterkende voordelen. Uw kind kan indien nodig tussen elke set rusten. Springende jacks en squats springen zijn ook voordelige cardiovasculaire oefeningen. In veel healthclubs kunnen kinderen deelnemen aan groepsfitnesslessen met hun ouders of een volwassene. Neem dan uw kind mee naar een klas voor een cardiovasculaire training en krachttraining.

Buikspieroefeningen

 1. Leer uw kind de juiste techniek bij het uitvoeren van een buikspieroefening. Gebruik een gymmat en laat hem op zijn rug liggen met gebogen knieën, voeten op de vloer. Gebruik zijn buikspieren en niet zijn nek of armen en moedig hem aan om zijn schouders van de grond te tillen en zijn boven- en onderbuikspieren aan te spannen. Zeg hem dat hij zich een sinaasappel tussen zijn kin en zijn borst moet voorstellen, of een punt op het plafond moet vinden waarop hij zich kan concentreren wanneer hij zijn schouders optilt en zijn buikspieren aanspant. Naarmate de buikkracht van uw kind verbetert, voegt u een medicijnbal toe aan standaard crunches of schuine oefeningen. Lichte handgewichten of een medicijnbal kunnen worden gebruikt bij het uitvoeren van staande schuine oefeningen, zoals zijwaartse bochten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407